Bloomberg: «Η εξάπλωση του κορονοϊού περνάει σε νέα φάση»

Bloomberg: «Η εξάπλωση του κορονοϊού περνάει σε νέα φάση»

Την εισαγωγή της επιδημίας του κορονοϊού σε «νέα φάση» μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του COVID-19 εκτός Κίνας επισημαίνει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg, υπογραμμίζοντας πως «το ξαφνικό άλμα των κρουσμάτων σε Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Σιγκαπούρη υποδηλώνει την μετεξέλιξη της επιδημίας, αυξάνοντας την ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο».

Πιο αναλυτικά, στο δημοσίευμα του Bloomberg, αναφέρεται πως η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού που καταγράφεται εκτός της Κίνας (όπως σε Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Σιγκαπούρη) συντείνουν προς το συμπέρασμα πως η επιδημία έχει περάσει σε νέα φάση και η μετάδοση του κορονοϊού επιτυγχάνεται πλέον με ταχύτερους ρυθμούς στις γειτονικές ασιατικές χώρες.

Αναλυτικότερα, στην Νότια Κορέα τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 200, ενώ σε Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη προσεγγίζουν τα 100, την ίδια στιγμή που μόνο στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 600, καθιστώντας το ως το σημείο με την μεγαλύτερη εξάπλωση του COVID-19 παγκοσμίως.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Bloomberg, μέχρι στιγμής η εξάπλωση του κορονοϊού βρίσκεται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα σε χώρες εκτός Κίνας σε σχέση με την εξάπλωσή του στην ασιατική χώρα, ενώ μόλις 11 θάνατοι έχουν καταγραφεί στον υπόλοιπο κόσμο.

Ιταλία: Σε 16 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα του κορονοϊού

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία, είναι συνολικά δεκαέξι, όπως έκαναν γνωστό οι αρχές.

Δεκατέσσερις ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, και δυο στην περιφέρεια Βένετο, στην πόλη της Πάδοβα. Πέντε είναι γιατροί και νοσοκόμοι, ενώ, όπως ανακοινώθηκε νοσεί και μια γυναίκα που κυοφορεί.

Στις δυο κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν οι περισσότερες μεταδόσεις του ιού, το Καστιλιόνε Ντ΄ 'Αντα και το Κοντόνιο και σε άλλους οκτώ δήμους της περιοχής, τις επόμενες ημέρες θα μείνουν ανοικτά μόνο τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ, στα οποία θα μπορούν να εισέρχονται, κάθε φορά, μόνον λίγοι πελάτες.

«Η κυβέρνησή μας έχει λάβει από την αρχή όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με συνεχή κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας και όλων των αρμόδιων αρχών», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.