Βίντεο με πρόσφυγες να μπαίνουν σε βάρκες για τα ελληνικά νησιά

Βίντεο με πρόσφυγες να μπαίνουν σε βάρκες για τα ελληνικά νησιά

Βίντεο που δείχνει ομάδες προσφύγων και μεταναστών να επιβιβάζονται σε φουσκωτές λέμβους στα τουρκικά παράλια για να περάσουν στα ελληνικά νησιά, μετέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το CNN Turk.

Την ίδια στιγμή σημαντικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών έχει συγκεντρωθεί στην τουρκική πλευρά των συνόρων στον Έβρο με σκοπό να περάσει προς την Ελλάδα, μετά τις απειλές της Άγκυρας ότι, έπειτα από τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στην Ιντλίμπ της Συρίας, θα προωθήσει τους Σύρους πρόσφυγες στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι το τελωνείο στις Καστανιές έχει κλείσει, ενώ η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την πλήρη αποτροπή κάθε παράνομης εισόδου στη χώρα με την ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα και την υποστήριξη του λιμενικού στα νησιά με περισσότερα σκάφη και περιπολίες. 

Επίσης βίντεο του Russian Today δείχνει περίπου 300 πρόσφυγες να περπατούν προς την Αδριανούπολη για να περάσουν τα ελληνικά σύνορα.

Στο μεταξύ, από το πρωί της Παρασκευής συγκεντρωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε πάρκα στην Κωνσταντινούπολη, περιμένοντας λεωφορεία για να μεταφερθούν στα σύνορα με την Ελλάδα.