Βενιζέλος για εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Δεν υπάρχει ισχυρότερος λόγος από τη σιωπή

Βενιζέλος για εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ: Δεν υπάρχει ισχυρότερος λόγος από τη σιωπή

«Δεν υπάρχει ισχυρότερος λόγος από τη σιωπή. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι βασική προϋπόθεση για να κάνει κάποιος πολιτική, είναι να διατηρεί τη σοβαρότητά του, και ως εκ τούτου εύχομαι καλή επιτυχία στη διαδικασία που κατά το καταστατικό του οργανώνει το ΚΙΝΑΛ», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής μετά την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την "κούρσα" για την προεδρία  και την επικείμενη επανεμφάνιση στο προσκήνιο του Γιώργου Παπανδρέου.

«Τιμώ τη Βουλή, αλλά δεν μου λείπει. Καλοσύνη τους, όσων λένε ότι λείπω από τη Βουλή. Ποτέ δεν δήλωσα ότι είμαι επαγγελματίας πολιτικός της μονοκαλλιέργειας της πολιτικής ή των κληρονομικών δικαιωμάτων. Ξεκίνησα από την κοινωνία, την εργασία μου, την επιστήμη μου και δεν την εγκατέλειψα ποτέ», πρόσθεσε μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα»  μη παραλείποντας να αναφερθεί και στη Φώφη Γεννηματά την οποία όπως είπε τη σκέφτεται πολύ. «Θέλω να της στείλω όλη τη θετική μου ενέργεια για να ξεπεράσει και αυτή τη δοκιμασία, είναι έμπειρη και έχει πολύ μεγάλη δύναμη», είπε.

Αναφορικά με την κριτική που έχει δεχθεί ότι δίνει επιχειρήματα στον Αλέξη Τσίπρα με όσα καταλογίζει ο ίδιος στην κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς και την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, ο κ. Βενιζέλος αντέτεινε ότι δεν δέχεται μαθήματα αντιλαϊκισμού και υπευθυνότητας, καθώς έχει δώσει την κύρια μάχη απέναντι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, σημειώνοντας ότι «είναι μεγάλο λάθος να μην είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε στρατό, αστυνομία, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες», ενώ ερωτηθείς για την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, επανέλαβε ότι δεν αναφέρεται στην ΑΟΖ και στην υφαλοκρηπίδα, αλλά στην επικράτεια και θέτει ως αυστηρή προϋπόθεση την ένοπλη επίθεση.

Πρόσθεσε, δε, ότι έχουν εκδώσει ανακοινώσεις τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Γαλλίας που το αναφέρουν, χωρίς να διευκρινίζουν ότι «είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας εάν υπάρχουν τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ».

«Τι να κάνουμε; Δεν ισχύει. Πρέπει να ξέρουμε τι  υπογράφουμε και να έχουμε μια αίσθηση της πραγματικότητας. Είναι μια μεγάλη επιτυχία, θερμά συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό, αλλά να ξέρουμε τι ακριβώς έχουμε συμφωνήσει» και υπογράμμισε πως «θα ήθελα μια στοιχειώδη αναγνώριση και έναν σεβασμό στον κόπο και στον αγώνα των ανθρώπων που ήταν στην πρώτη γραμμή από το 2010-2019. Ο κ. Τσίπρας θα έλεγε ΟΧΙ για άλλους λόγους και μιλάει για το Σαχέλ».

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα προτιμούσε μια πιο γενναιόδωρη και συναινετική προσέγγιση των θεμάτων της καθημερινότητας-  όπως οι πλημμύρες – από την αντιπολίτευση, «και γενικότερα ένα κοινοβουλευτικό και πολιτικό κλίμα, το οποίο να εκπέμπει ένα καθαρό μήνυμα προς την κοινωνία ότι μας περιτριγυρίζουν πάρα πολλές κρίσεις, και να είμαστε ενωμένοι. Να έχουμε φυσικά τις απόψεις μας, την ταυτότητά μας την αξιακή, αλλά δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε στερεότυπο πολιτικό λόγο».