Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Μπ. Τζόνσον

Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Μπ. Τζόνσον

Εξακολουθεί να βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στην εντατική όπου πέρασε και το τρίτο βράδυ του, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

«Είχε μία καλή νύχτα και συνεχίζει να βελτιώνεται στην εντατική του νοσοκομείου St Tomas. Είναι σε καλή διάθεση» είπε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι συνεχίζει να λαμβάνει τη θεραπεία με οξυγόνο και είναι σε θέση να επικοινωνήσει με την Ντάουνινγκ Στριτ εάν χρειαστεί.

Ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου για τον κορονοϊό ότι ο κ. Τζόνσον ήταν «καθισμένος στο κρεβάτι» και «αλληλεπιδρούσε θετικά» με τους γιατρούς. Ο Τομπίας Ελγουντ στέλεχος των Συντηρητικών δήλωσε στο Sky News νωρίτερα ότι ο πρωθυπουργός είναι «διανοητικά ικανός να λαμβάνει αποφάσεις» και παραμένει «προσιτός» στην ομάδα του.

Με φόντο τα παραπάνω, αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή Cobra, υπό το συντονισμό του υπουργού Εξωτερικών και εκτελών χρέη πρωθυπουργού Ντομινίκ Ράαμπ για να διερευνήσει την πιθανότητα επανεξέτασης των μέτρων κοινωνικής απόστασης. Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ άφησε να εννοηθεί ότι το καθολικό lockdown αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς παραμένει ο στόχος της μείωσης του ποσοστού μετάδοσης του κορονοϊού που φαίνεται να επιτυγχάνεται από την εφαρμογή των μέτρων.