BBC: Στη Βρετανία η πρώτη παρτίδα Covid εμβολίων - Φυλάσσονται σε μυστική τοποθεσία

BBC: Στη Βρετανία η πρώτη παρτίδα Covid εμβολίων - Φυλάσσονται σε μυστική τοποθεσία

Τα πρώτα εμβόλια της Pfizer/BioNTech βρίσκονται επί βρετανικού εδάφους, σε άγνωστη τοποθεσία, και θα διανεμηθούν σε κέντρα εμβολιασμού νοσοκομείων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το BBC.

Η Βρετανία έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις, που καλύπτουν τον εμβολιασμό 20 εκατ. ανθρώπων.

Μιλώντας στο βρετανικό μέσο, ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Βρετανίας καθηγητής Τζόναθαν Βαν Ταμ  χαρακτήρισε εφικτό να κάνουν όλοι κατά σειρά προτεραιότητας το εμβόλιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σημαντικό να διανεμηθεί το εμβόλιο «όσο πιο γρήγορα».

Τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech έχουν παρασκευαστεί στο Βέλγιο και έχουν ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω ειδικών φορτηγών, καθώς απαιτούνται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για τη διατήρησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο βρετανικός στρατός πραγματοποίησε άσκηση σε έναν από τους πρώτους χώρους μαζικού εμβολιασμού στη περιοχή του Μπριστολ όπου δεκάδες χιλιάδες ασθενείς θα εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Η Επιχείρηση Πανάκεια, όπως ονομάστηκε, πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου και ράγκμπι Ashton Gate στο Μπρίστολ και στη χθεσινή άσκηση 30 προσωπικό και εθελοντές προσποιήθηκαν ότι ήταν διαφορετικοί τύποι ασθενών, από έναν που υπέστη ανεπιθύμητη αντίδραση σε κάποιον με συμπτώματα ή σε έναν που δεν θέλει να εμβολιαστεί.