7ος χρόνος, ημέρα 2222η
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021

Βασιλακόπουλος: Αναγκαία η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Βασιλακόπουλος: Αναγκαία η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, προκειμένου να καταπολεμηθεί η διασπορά του κορονοϊού και να μην ζήσουμε δύσκολες στιγμές, τόνισε μέσω του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Χαρακτήρισε ως εξυπνότερη την επιλογή της επέκτασης των εμβολιασμών από εκείνη ενός ενδεχόμενου λοκντάουν. «Υπέρ του εμβολίου αλλά κατά της υποχρεωτικότητας είναι κενά λόγια, υπάρχει ένα κομμάτι που δεν πείθεται από τους επιστήμονες», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Δυσοίωνη ήταν και η πρόβλεψη του καθηγητή για την επόμενη μέρα της πανδημίας, εκφράζοντας τη σιγουριά του ότι θα υπάρξει επιδημιολογική επιβάρυνση.

Παράλληλα, σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας δεν επηρεάζονται από τους 30 με 50 νεκρούς καθημερινά.

Ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι είναι τραγικό στη χώρα μας να έχουμε χάσει 120 νέους (κάτω των 39 ετών). «Τώρα που έχουμε το εμβόλιο δεν πρέπει να χάσουμε άλλον», πρόσθεσε

Τέλος, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι η νοσηλεία σε ΜΕΘ είναι μια εμπειρία τραγική, καθώς ένα 30-40% δεν καταφέρνει να επιβιώσει.