7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Β. Κικίλιας: Το σχέδιο του ΕΣΥ για τις επόμενες 3 δύσκολες εβδομάδες

Β. Κικίλιας: Το σχέδιο του ΕΣΥ για τις επόμενες 3 δύσκολες εβδομάδες
Eurokinissi

Για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του ΕΣΥ με 1.393 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική, στις οποίες θα προστεθούν άλλες 10 σήμερα στο Τζάνειο και άλλες 5 μέχρι το Σάββατο στο Ιπποκράτειο μίλησε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τόνισε ότι έχουμε μπροστά μας 2 με 3 δύσκολες εβδομάδες.

Ο υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, το ενδεχόμενο τις επόμενες ώρες ή μέρα να γίνει έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς, όπως και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διακομιδών ασθενών με κορονοϊό σε νοσοκομεία εκτός Αττικής.

«Έχουμε ξεπεράσει προ πολλού τις δυνατότητες του συστήματος», τόνισε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος υπογράμμισε επίσης την ουσιαστική συνδρομή του ιδιωτικού τομέα στην μάχη κατά της πανδημίας.

Δύο ιδιωτικές Κλινικές παραχωρούνται στο Ε.Σ.Υ. για τη νοσηλεία ασθενών με Covid στην Αττική. Συγκεκριμένα, το Ιατρικό Περιστερίου και η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ. Και στις δυο κλινικές θα λειτουργούν από την Πέμπτη απλές κλίνες, καθώς και ΜΕΘ Covid. «Ήδη σε συνεργασία με τον Ιδιωτικό τομέα έχουν ενταχθεί 26  γιατροί στο ΕΣΥ και θα φτάσουν τους  50», τόνισε.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε επίσης ότι μετά το Σισμανόγλειο που μετατρέπεται σε νοσοκομείο αντιμετώπισης Covid περιστατικών, η συνέχεια θα γίνει με ένα ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στην Αττική, όταν μετά από 2 με 3 εβδομάδες πίεσης αυτά τα περιστατικά θα χρήζουν αποκατάστασης. 

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς ο Β.Κικίλιας τόνισε πως «μέχρι χθες φτάσαμε να έχουμε κάνει 1.126.060 εμβολιασμούς» και «σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 1.150.000» και προσέθεσε: «Πράγματι, το είπε η ίδια η πρόεδρος η κυρία Φον ντερ Λάιεν, ότι από τον Απρίλιο θα είναι υπερπολλαπλάσια τα εμβόλια. Ο Μάριος Θεμιστοκλέους που κάνει μία πολύ καλή δουλειά ως γενικός γραμματέας στον Τομέα της Πρωτοβάθμιας και υπεύθυνος για τα logistics του προγράμματος "Ελευθερία" είπε αυτό το οποίο γνωρίζουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι ένα πολύ σημαντικό εμβόλιο για εμάς το μονοδοσικό της Johnson & Johnson. Ελπίζουμε σύντομα να υπάρχει έγκριση. Και φαίνεται ότι μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα υπάρχει η πρώτη παραλαβή».