Β. Διγαλάκης: Αυτονόητη πράξη η εκκένωση του κτιρίου της Μεραρχίας Κρητών

Β. Διγαλάκης: Αυτονόητη πράξη η εκκένωση του κτιρίου της Μεραρχίας Κρητών

«Η κυβέρνηση "επενδύει" στη λογική και εφαρμόζει τη νομιμότητα, όπως αρμόζει σ' ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου», ανέφερε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Βασίλης Διγαλάκης, με αφορμή την εκκένωση τού κτιρίου της Μεραρχίας Κρητών και την επίθεση με μπογιές που πραγματοποίησαν άγνωστοι στο πολιτικό του γραφείο, στα Χανιά.

Η επίθεση έγινε από άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και συνδέεται με την εκκένωση του κτιρίου, ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο οποίο ήταν πρύτανης ο κ. Διγαλάκης.

«Το κτίριο της Μεραρχίας Κρητών τελούσε υπό παράνομη κατάληψη από τον Ιούνιο του 2004, ήταν μία αυτονόητη πράξη από την πλευρά της ελληνικής Πολιτείας, που, δυστυχώς, καθυστέρησε για 16 χρόνια», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Διγαλάκης.

Ο υφυπουργός αναφέρει, επίσης, ότι το κτίριο, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά στατικά προβλήματα, με την απόδοσή του στον νόμιμο ιδιοκτήτη του, το Πολυτεχνείο Κρήτης, μπορεί να αξιοποιηθεί, μαζί με τα άλλα δύο κτίρια στον λόφο Καστέλι (Τουρκικές Φυλακές, Στρατώνες).

«Αξιοποίηση με βάση τις συλλογικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος, τόσο με την προηγούμενη, όσο και με τη σημερινή σύνθεση, και με βάση τη σύμβαση που υπεγράφη ακολούθως με την εταιρεία που προέκυψε μετά από δημόσιο ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό», επεσήμανε ο κ. Διγαλάκης.

Ο υφυπουργός τονίζει ότι η αξιοποίηση θα γίνει με «απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα των κτιρίων και με ελεύθερη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των επισκεπτών» και θα έχει σημαντικά οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη, τόσο για το Πολυτεχνείο Κρήτης, όσο και για την πόλη των Χανίων και την τοπική κοινωνία.

«Η σημερινή κυβέρνηση επενδύει στη λογική και εφαρμόζει τη νομιμότητα, όπως αρμόζει σ' ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Σε αυτό το κράτος δικαίου, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και οι προσωπικές συκοφαντικές επιθέσεις θα απαντηθούν με τον δέοντα τρόπο», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Διγαλάκης.