Νότια Κορέα - Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων λόγω νέας εστίας σε κλαμπ της Σεούλ

Αύξηση κρουσμάτων λόγω νέας εστίας σε κλαμπ της Σεούλ

Προβληματισμό προκαλεί στις υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας η εμφάνιση μιας νέας εστίας μετάδοσης του κορονοϊού σε νυχτερινά κλαμπ της Σεούλ, ενώ η χώρα εδώ και αρκετές εβδομάδες κατέγραφε μονοψήφια ή ακόμα και μηδενικά περιστατικά σε καθημερινή βάση. 

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα japantimes oι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ερευνούν ένα μικρό αλλά αυξανόμενο ξέσπασμα του κορονoϊού που επικεντρώνεται σε μια χούφτα νυχτερινά κέντρα της Σεούλ, επιδιώκοντας να διατηρήσουν τη λοίμωξη υπό έλεγχο καθώς η χώρα κατευθύνεται προς χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, η Νότια Κορέα κατέγραψε 34 νέα κρούσματα του κορονοϊού σήμερα, τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό εδώ και ένα μήνα, αφού μια νέα εστία της επιδημίας εμφανίστηκε σε νυχτερινά κέντρα της Σεούλ στα οποία είχε πάει ένας ασθενής.

Η αναζωπύρωση οφείλεται σε μια μικρή, αλλά επεκτεινόμενη εστία σε πέντε κλαμπ της Σεούλ, στη συνοικία Ιταεγουόν, τα οποία επισκέφθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ένας 29χρονος άνδρας προτού βρεθεί θετικός στον ιό.

Τουλάχιστον 15 κρούσματα που καταγράφηκαν την Παρασκευή συνδέονται με τον άνδρα αυτό. Από τα 18 νέα κρούσματα του Σαββάτου, τα 17 σχετίζονταν με την εστία αυτή, ενώ σήμερα οι 14 από τις 26 νέες μολύνσεις σε επίπεδο κοινότητας αφορούν τη Σεούλ, σύμφωνα με το KCDC.

Μετά τις εξελίξεις αυτές οι αρχές της κορεατικής πρωτεύουσας ζήτησαν να κλείσουν όλα τα νυχτερινά κέντρα της πόλης καθώς φοβούνται ότι η νέα εστία της μόλυνσης θα αναζωπυρώσει την επιδημία του κορονοϊού.

Μάλιστα οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν σε 7.200 τον αριθμό των ατόμων που επισκέφθηκαν τα εν λόγω κλαμπ.