ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού μετά το Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού μετά το Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου
AP PHOTO

Στα μέλη που απάρτιζαν την αποστολή της Μεγάλης Βρετανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη στο Τόρουν της Πολωνίας από τις 4 ως 7 Μαρτίου, ανιχνεύθηκαν εννιά κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των αθλητών και τουλάχιστον άλλο ένα στο υπόλοιπο προσωπικό. Μέσα στις επόμενες ημέρες ίσως αυξηθούν. Οι Βρετανοί έγιναν οι τελευταίοι που παρουσίασαν θετικούς στον ιό.

Είχε προηγηθεί η ανίχνευση εννιά κρουσμάτων στην ομάδα της Ολλανδίας, 15 σ' αυτήν της Ιταλίας και πολλαπλά σ' εκείνες της Ουκρανίας, της Δανίας, της Ιρλανδίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας. Οι Ολλανδοί, όπως και μέλη άλλων ομάδων, θεωρούν πως η μετάδοση του ιού έγινε εξαιτίας των ταξιδιών προς και από το Τόρουν, ενώ οι Βρετανοί αναφέρουν πως τα πρωτόκολλα ασφαλείας και δεν ήταν αυστηρά, αλλά και δεν τηρούνταν ευλαβικά.

Τώρα, όμως, ανοίγει ένας νέος κύκλος ανησυχίας. Αφενός επηρεάζεται ο προγραμματισμός των αθλητών ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν κι αυτό φυσικά συμπεριλαμβάνει και την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που είναι ν' αρχίσουν στις 23 Αυγούστου. Ωστόσο, είναι μεγαλύτερη η απορία για το πως θα μπορέσουν να συμβιώσουν δεκάδες χιλιάδες αθλητές στο Ολυμπιακό Χωριό με ασφάλεια, όταν στο Τόρουν σε μια πολύ μικρότερη διοργάνωση ο ιός μεταδόθηκε σε αθλητές, αλλά και παράγοντες. Με τους αθλητές να υποβάλλονται σε τεστ συχνά, ενώ ίσως τους ζητηθεί και να εμβολιαστούν, μια παρόμοια κατάσταση ίσως ν' αποφευχθεί. Διαφορετικά, οι αθλητές φοβούνται πως μπορεί να δουν προσπάθειες χρόνων για μια συμμετοχή ή μια καλή επίδοση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο να καταστρέφονται.