Αυτοψία-show στο «Σωτηρία» από Πολάκη: Χωρίς μάσκα έξω από τη ΜΕΘ

Αυτοψία-show στο «Σωτηρία» από Πολάκη: Χωρίς μάσκα έξω από τη ΜΕΘ

Aυτοψία-show από τον Παύλο Πολάκη στο «Σωτηρία», με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αναρτά βίντεο όπου εμφανίζεται ο ίδιος έξω από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου χωρίς να φορά μάσκα.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, προκειμένου να απαντήσει στον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος τον διέψευσε ότι δήθεν δεν λειτουργούν οι 50 ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή, αλλά και στον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα, επιχείρησε να κάνει... αυτοψία στο νοσοκομείο, βγάζοντας τη μάσκα έξω από τη ΜΕΘ.

Ο κ. Πολάκης συνόδευσε το βίντεο με το εξής μήνυμα:

«Επειδή εγώ ο,τι λέω το κάνω ! Κύριε Τασούλα για σας !! Ο,τι έγραψα ισχύει μέχρι κεραίας! Μίλησα με γιατρους (που ορισμένοι ήρθαν και χτες με μετακίνηση) και τα επιβεβαίωσαν !

ΥΓ .Ααα και να μην το ξεχάσω ,Κυριακο Μητσοτακη ΔΙΩΞΕ το διοικητή,όπως είπες το μεσημέρι,πως θα κάνεις αν λέει ψέμματα .ΛΕΕΙ!!»

Δείτε την ανάρτηση του Π. Πολάκη:

Υπ. Υγείας: Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Πολάκης

Να ζητήσει συγγνώμη από το προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά και όλους τους Έλληνες «έστω και τώρα» καλεί το Υπουργείο Υγείας τον Παύλο Πολάκη,  

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του Υπουργείο, «ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε το ΓΝΝΘΑ Η Σωτηρία και είδε 50 λειτουργικές κλίνες, στις οποίες ήδη νοσηλεύονται 15 συμπολίτες μας. Δεν πίστεψε τον Πρόεδρο της Βουλής. Δεν πίστεψε τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Δεν πίστεψε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Πίστεψε, όμως, τα ψέματά του.

Ας ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη. Μία από το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αναστάτωση που προκάλεσε  το σόου του. Και μία από όλους τους Έλληνες, που τον είδαν για μία ακόμη φορά να μη φοράει μάσκα και μάλιστα μέσα σε Νοσοκομείο αναφοράς».

Διέψευσε Πολάκη - Τσίπρα ο διευθυντής του «Σωτηρία»

Με στοιχεία ο πρόεδρος του «Σωτηρία» διέψευσε νωρίτερα τόσο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τον Παύλο Πολάκη που αμφισβήτησαν ότι λειτουργούν οι κλίνες ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου διαβίβασε στη Βουλή τα στοιχεία για τις λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία», τα οποία κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

«Επειδή δέχθηκα μια ανελέητη επίθεση από τον κ. Πολάκη, που μου λέει ότι "λέω ανερυθρίαστα ψέματα", ενώ στην εποχή μας κατόρθωμα είναι να λες ανερυθρίαστα αλήθειες. Οι αλήθειες είναι η δυσκολία στην εποχή μας, όχι τα ψέματα. Τα ψέματα τα λέμε εύκολα και δεν κοκκινίζουμε όταν τα λέμε. Οι αλήθειες είναι το πρόβλημα», σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής τα όσα ανέφερε νωρίτερα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Τασούλας ανέγνωσε επιστολή που έλαβε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σωτηρία, Σωκράτη Μητσιάδη η οποία λέει τα εξής:

"Προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Θέμα: σχετικά με δηλώσεις του κ. Πολάκη.

Σχετικά με δηλώσεις του βουλευτού κ. Πολάκη σας γνωρίζουμε ότι οι λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το Νοσοκομείο Σωτηρία έχουν ως εξής:

- 12 κλίνες ΜΕΘ, πανεπιστημιακής- πνευμονολογικής όπου νοσηλεύονται 11 ασθενείς.

- 8 κλίνες ΜΕΘ - ΚΑΑ (Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας) όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς.

- 9 κλίνες ΜΑΦ - Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς.

- 50 κλίνες της πολυδύναμης ΜΕΘ που νοσηλεύονται 15 ασθενείς.

Σύνολο κλινών 79 και προστίθενται εντός του έτους, επιπλέον 5 κλίνες στη ΜΕΘ πανεπιστημιακή πνευμονολογική.

Με εκτίμηση".

"Να και κάποιος που με εκτιμά", σχολίασε δηκτικά ο πρόεδρος της Βουλής καταθέτοντας στα πρακτικά την επιστολή.

Κατά την πρωτολογία του στη Βουλή, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκληματικό εφησυχασμό και ισχυρίστηκε ότι η πραγματική αύξηση των κλινών ΜΕΘ μετά την έναρξη της πανδημίας είναι περίπου στα 200 κρεβάτια. «Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι από τις 50 ΜΕΘ που έδωσε η Βουλή στο Σωτηρία λειτουργούν οι 9. Κι αυτό γιατί το πρόβλημα είναι το προσωπικό. Υπάρχει υποστελέχωση στο ΕΣΥ επειδή αρνείστε κατηγορηματικά να κάνετε μόνιμες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν άμεση και ξεκάθαρη: «Εμείς πληροφορηθήκαμε από τον διοικητή του Νοσοκομείου «Σωτηρία» ότι λειτουργούν όλες οι ΜΕΘ. Εσείς λέτε μόνο 9. Ή ο διοικητής μας ενημέρωσε λάθος και πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του ή ο κ. Πολάκης λέει ψέματα και κάτι πρέπει να κάνετε με αυτό» είπε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του.

Η ανάρτηση Πολάκη

Νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης είχε κάνει ανάρτηση στην οποία αποκάλεσε «ψεύτη» τον κ. Τασούλα και παρέθεσε αριθμούς αναφορικά με τις κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία», προκαλώντας μάλιστα τον οποιοδήποτε να τον διαψεύσει, για να έρθει μετά από λίγο η απάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου.