Αυστρία: Προοδευτική άρση των περιοριστικών μέτρων από τις 14 Απριλίου

Αυστρία: Προοδευτική άρση των περιοριστικών μέτρων από τις 14 Απριλίου

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται η προοδευτική άρση των περιοριστικών μέτρων στην χώρα του από τις 14 Απριλίου, υπό την προϋπόθεση ότι ο πληθυσμός θα συνεχίσει να τηρεί τους περιοριστικούς κανόνες. 

Αρχικά σχεδιάζεται η επαναλειτουργία των μικρότερων καταστημάτων, εμβαδού κάτω των 400 τ.μ. από τις 14 Απριλίου, για να ακολουθήσουν τα μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα από την 1η Μαΐου. Ξενοδοχεία και εστιατόρια σχεδιάζεται να επαναλειτουργήσουν το νωρίτερο στα μέσα του Μαΐου σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Καγκελαρίας. 

Χθες, το Αυστριακό Ιατρικό Επιμελητήριο, μέσω του προέδρου του Τόμας Σέκερες τάχθηκε υπέρ της χρήσης μασκών δημοσίως σημειώνοντας ότι εξαιτίας απουσίας συμπτωμάτων πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι μπορεί να είναι θετικοί στον Covid-19 και να μολύνουν άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με το Ιατρικό επιμελητήριο, σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μάσκες που έχει κατασκευάσει κάποιος μόνος του, όπως επίσης μπορεί να γίνει κάλυψη της μύτης και του στόματος με κασκόλ, ενώ πρέπει πάντα να εφαρμόζεται, ως βασικό μέτρο προστασίας, το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών αλλά και η τήρηση απόστασης τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ των προσώπων.