Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, 12:51

-A +A

Αυστρία: Ήρθη η καραντίνα που είχε επιβληθεί σε ξενοδοχείο για τον κορονοϊό

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, 12:51
Αυστρία: Ήρθη η καραντίνα που είχε επιβληθεί σε ξενοδοχείο για τον κορονοϊό
-A +A

Οι πελάτες ξενοδοχείου, που επλήγη από τον νέο κορονοϊό στο Ίνσμπρουκ στην Αυστρία, έλαβαν άδεια να αναχωρήσουν μετά την άρση της καραντίνας που είχε επιβληθεί σε αυτό χθες, έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση του Τιρόλου.

Το Grand Hotel Europa, όπου εργάστηκε μια Ιταλίδα υπάλληλος της υποδοχής που έχει προσβληθεί, δεν βρίσκεται πλέον σήμερα σε καραντίνα, μετά τις εξετάσεις που έγιναν σε 62 ανθρώπους.

Όλοι είναι καλά στην υγεία τους, αλλά 9 από αυτούς τέθηκαν σε απομόνωση για "προληπτικούς λόγους" σε τοποθεσία που δεν κοινοποιήθηκε, καθώς είχαν μια πιο κοντινή επαφή με την Ιταλίδα ρεσεψιονίστ, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αυστριακής κυβέρνησης.

Τρία συγγενικά πρόσωπα της νεαρής γυναίκας τέθηκαν επίσης σε υποχρεωτική καραντίνα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Η ρεσεψιονίστ και ο σύντροφός της, και οι δύο ηλικίας 24 ετών, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα σε νοσοκομείο του Ίνσμπρουκ αφού παρουσίασαν πυρετό, εξετάστηκαν και βρέθηκαν χθες θετικοί στον νέο κορονοϊό. Πλέον δεν έχουν πυρετό.

Πρόκειται για τα δύο πρώτα κρούσματα του Covid-19 στην Αυστρία.

Το ζευγάρι προέρχεται από την περιοχή της Λομβαρδίας στην βόρεια Ιταλία και είχε ταξιδέψει οδικώς με αυτοκίνητο για να μεταβεί στο Ίνσμπρουκ την περασμένη εβδομάδα. Η Ιταλία έχει από την Παρασκευή το βράδυ καταγράψει μια αιφνίδια άνοδο στα κρούσματα, τα οποία έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 300, και 10 θανάτους (11 σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

AP Photo/Matthias Schrader

-A +A
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα