Αστυνομικός που υπηρετεί στον ΣΥΡΙΖΑ εμπόδισε σύλληψη στα επεισόδια
Θάνος Πλεύρης

Αστυνομικός που υπηρετεί στον ΣΥΡΙΖΑ εμπόδισε σύλληψη στα επεισόδια

Αστυνομικός συνδικαλιστής που υπηρετεί στο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται από συναδέλφους τους ότι παρενέβη κατά τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα και απελευθέρωσε άτομα που είχαν συλληφθεί για πρόκληση επεισοδίων.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, έχει γίνει μηνυτήρια αναφορά από ειδικό φρουρό ο οποίος κατά τη διάρκεια επεισοδίων του επιτέθηκε ένα άτομο που βρισκόταν στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν πήγε να συλλάβει το συγκεκριμένο άτομο και δέχτηκε επίθεση με ρίψη αντικειμένων. Στη συνέχεια επενέβη κάποιος άγνωστος ο οποίος απέτρεψε τη σύλληψη, τον έσπρωξε και τον άφησε να φύγει.

Ο ειδικός φρουρός, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, προσπάθησε να τον ξανασυλλάβει και τότε ο άγνωστος μπήκε μπροστά του και του είπε: «Εδώ είναι το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι αστυνομικός συνάδελφος αξιωματικός.»

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας, που μίλησε επίσης στο ΣΚΑΪ, λέγοντας πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι αποσπασμένος στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Επειδή ενδιαφέρθηκα να μάθω για την ιδιότητα του και πάλι σας λέω ότι δεν είναι μεμπτό το ότι εργάζεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Μεμπτό είναι το ότι πάνω από την καλώς εννοούμενη ιδεολογική του ταυτότητα, πολιτική ή κομματική, βάζει το ιερό καθήκον και αποτρέπει έναν αστυνομικό από το να σώσει τη ζωή πολίτη και να σώσει την περιουσία αλλού», είπε ο κ. Ντούμας.

Βαρύτατο ποινικό αδίκημα και τρομερό πειθαρχικό αδίκημα είναι η απελευθέρωση κρατούμενου από εν ενεργεία αστυνομικό, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή αστυνομικό Σταύρο Μπαλάσκα.

«Είτε απελευθερώσεις έναν έμπορο ναρκωτικών είτε απελευθέρωσεις έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει συλληφθεί για βανδαλισμούς και οτιδήποτε άλλο, όταν ο αστυνομικός με την ταυτότητα του διατάζει να απελευθερωθεί ένας άνθρωπος που πρέπει να κρατηθεί για παράνομη πράξη είναι θέμα.», είπε.