«Άστεγο» το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων

«Άστεγο» το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, προγραμματισμένο για τις 24 Αυγούστου, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά στη Βόρεια Καρολίνα, μια που ο κυβερνήτης της πολιτείας ζητά να τηρηθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο κυβερνήτης Ρόι Κούπερ απέρριψε την αίτηση των Ρεπουμπλικάνων να διεξάγουν «πλήρες» συνέδριο στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας λέγοντας στους διοργανωτές ότι είναι αναγκαίο να σχεδιάσουν μια εκδήλωση μικρότερου εύρους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Είμαστε τώρα υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε άλλη πολιτεία για αν φιλοξενήσει το Εθνικό Συνέδριο Ρεπουμπλικάνων για το 2020» είπε ο Τραμπ χωρίς να αναφέρει ποια μπορεί να είναι αυτή. Ο Κούπερ, μία ημέρα προτού λήξει η προθεσμία που του είχε δώσει ο Τραμπ, ενημέρωσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τη διεξαγωγή του συνεδρίου με τους όρους που ζητούν οι Ρεπουμπλικάνοι, δηλαδή χωρίς τήρηση μέτρων προστασίας.

Στο συνέδριο οι Ρεπουμπλικάνοι θα επιλέξουν τον υποψήφιο πρόεδρο και αντιπρόεδρο για τις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με πηγές που αναφέρει το Reuters, πιθανές τοποθεσίες διεξαγωγής του συνεδρίου είναι το Νάσβιλ, το Τζάκσονσβιλ και το Λας Βέγκας.

Οι Δημοκρατικοί ανέβαλαν το δικό τους συνέδριο, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 17-20 Αυγούστου, και έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθεί με κάποια άλλη μορφή.