Mε τον νέο Ποινικό Κώδικα εκτός φυλακής ο Αρ. Φλώρος της Energa

Mε τον νέο Ποινικό Κώδικα εκτός φυλακής ο Αρ. Φλώρος της Energa

Χρησιμοποιώντας τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα και έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου βγαίνει από τις φυλακές ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος εξέτιε ποινή 21 ετών για την υπόθεση Energa. Σημειώνεται πως η ανώτατη ποινή που θα μπορούσε να του επιβληθεί είναι κατά μέγιστο 8 χρόνια.

Συγκεκριμένα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του δίνοντας αναστολή στην εκτέλεση της ποινής. Μάλιστα αποφάσισε την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο ΑΤ της περιοχής του, ενώ όρισε και την καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ. 

Πρέπει να σημειωθεί πως η απόφαση των δικαστών ελήφθη παρά την αντίθετη εισαγγελική εισήγηση που ζητούσε να απορριφθεί η αίτηση του Αρ. Φλώρου, όπως αναπτύχθηκε από τους συνηγόρους του, οι οποίοι είχαν βασικό αιτιολογικό την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα και τις νέες ποινές που προβλέπει.

Είναι ενδεικτικό ότι με τη διάταξη του νέου ποινικού κώδικα και έχοντας εκτίσει 4 χρόνια πραγματικά συν 2 με ευεργετικό υπολογισμό έχει συμπληρώσει το χρόνο για την αποφυλάκισή του. Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι ο ίδιος επικαλέστηκε και λόγους ασφαλείας του στις φυλακές. 

Υπενθυμίζεται πως ο Αριστείδης Φλώρος είχε αποφυλακιστεί πριν σχεδόν έναν χρόνο με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας που όμως αποκαλύφθηκε πως χρησιμοποιήθηκαν πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά. Μάλιστα είχε διαταχθεί και σχετικά έρευνα από από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για τις ιατρικές βεβαιώσεις που διέγνωσαν αναπηρία άνω του 67%. Έρευνα που είχε οδηγήσει  στην άσκηση ποινικής δίωξης για ένδεκα αδικήματα κατά 17 προσώπων, που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Αριστείδης Φλώρος.

H φαιδρότητα της ημέρας

Την ώρα πάντως που ο Αρ. Φλώρος αποφυλακίζεται με χρήση του νέου Ποινικού Κώδικα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συνδέσει την υπόθεση με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ. Μάλιστα σε επίσημη ανακοίνωση κάνουν λόγο για «αστείους ισχυρισμούς» παρότι οι δικηγόροι του Αρ. Φλώρου επικαλέστηκαν τον νέο Ποινικό Κώδικα και εγείρουν σενάρια σχετικά με τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως επιχειρείται ο «αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης».