Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, 14:18

-A +A

Απεριόριστο QE ανακοίνωσε η Fed

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, 14:18
Απεριόριστο QE ανακοίνωσε η Fed
-A +A

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα προχωρήσει στη λήψη μίας σειράς μέτρων που θα βοηθήσουν τις αγορές να λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα μετά την κρίση του κορονοϊού.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ είναι η δέσμευση να συνεχιστεί το πρόγραμμα αγορών περιουσιακών στοιχείων «στα ποσά που απαιτούνται για την υποστήριξη της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της αποτελεσματικής μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής σε ευρύτερες οικονομικές συνθήκες και στην οικονομία».

Επιπρόσθετα, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε πολλά νέα δανειακά προγράμματα αξίας 300 δισ. δολαρίων για να στηρίξει τις επιχειρήσεις της αμερικανικής οικονομίας που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού. 

Η Fed δήλωσε επίσης ότι θα αγοράσει νέα ενυπόθηκα χρεόγραφα ως μέρος της επέκτασης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ όπως σημειώνεται τα εν λόγω μέτρα εντάσσονται στα προγράμματα που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Fed με στόχο τη χαλάρωση της ροής των πιστωτικών αγορών και τη βραχυπρόθεσμη διαπίστωση ότι οι τράπεζες πρέπει να λειτουργούν.

H απόφαση της Fed προκάλεσε άμεσα την αποκλιμάκωση των απωλειών στα futures της Wall Street, με τα μελλοντικά συμβόλαια του δείκτη Dow Jones να σημειώνουν άνοδο κατά 400 μονάδες, διαγράφοντας τις απώλειες που κατέγραφαν μετά την άρνηση του Κογκρέσου να εγκρίνει την διάθεση των 2 τρισ. για τον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία, ενώ νέα ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί τις επόμενες ώρες. Άνοδος άνω του 3% και για τα futures στους δείκτες S&P 500 και Nasdaq.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα