Λίνα Μενδώνη: Ανοίγει αύριο ο αρχαιολογικός χώρος στις Μυκήνες - Δεν υπήρξαν ζημιές στις αρχαιότητες

Ανοίγει αύριο ο αρχαιολογικός χώρος στις Μυκήνες - Δεν υπήρξαν ζημιές στις αρχαιότητες

Την επαναλειτουργία αύριο, Τρίτη, του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου στις Μυκήνες ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μετά τη φωτιά της Κυριακής, τονίζοντας ότι οι αρχαιότητες δεν υπέστησαν ζημιές.

«Η πυρκαγιά προκάλεσε τις μικρότερες δυνατές συνέπειες στον αρχαιολογικό χώρο καθώς λειτούργησε η πρόληψη και η άμεση αντίδραση» ανέφερε αρχικά στον ΘΕΜΑ 104.6 η Λ. Μενδώνη λίγη ώρα μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στον αρχαιολογικό χώρο.

«Επειδή είχε γίνει αποψίλωση δεν υπήρχαν χόρτα για να λειτουργήσουν ως καύσιμη ύλη και να ενισχύσουν τη φωτιά. Αυτό είχε ως συνέπεια να κάει ένα πούσι αλλά να μην δημιουργηθούν θερμικά φορτία που θα προκαλέσουν ζημία στα δομικά στοιχεία των μνημείων» εξήγησε η υπουργός Πολιτισμού.

Όπως είπε «η φωτιά δεν άγγιξε την Πύλη των Λεόντων, δεν έφτασε την είσοδο του Ατρέα, δεν επηρέασε τον ταφικό κύκλο. Τα μνημεία τα ίδια τα σημαντικά δεν έχουν τσουρουφλιστεί, δεν έχουν πάθει τίποτα. Υπάρχουν μόνο νησίδες με το καμένο χόρτο ύψους λιγότερο του 1 εκατοστού και έχουν μαυρίσει κάποιες πέτρες».