7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Ανοδικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου να συνεχίζουν τη θετική τους αντίδραση, ενώ τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού όπου το μεσημέρι θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,54% και κινείται στις 458,04 μονάδες, με τον ταξιδιωτικό τομέα στο +1,2% ενώ σχεδόν το σύνολο των επιμέρους κλάδων του έχουν θετικό πρόσημο.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,5% και βρίσκεται στις 15.685 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινείται στις 6.571 μονάδες με κέρδη 0,3%, όπως και ο βρετανικός FTSE που κερδίζει 0,45% κινούμενος στις 7.156 μονάδες.

Ανοδικά αν και με χαμηλότερους ρυθμούς κινείται και η ευρωπαϊκή περιφέρεια, όπου στην Ιταλία ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,14% κινούμενος στις 25.323 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 βρίσκεται στις 8.937 μονάδες με οριακά κέρδη 0,06%.

Πέρα από τον ταξιδιωτικό κλάδο, σημαντική ώθηση στις αγορές δίνουν σήμερα και οι κατασκευαστές μικροτσίπ, με την ASML Holding NV να ενισχύεται άνω του 0,5% αφότου η Micron Technology δήλωσε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει συσκευές της το 2024.

Την ίδια ώρα, στην κορυφή των ταμπλό βρίσκεται ο τίτλος της στοιχηματικής από την Μάλτα Kindred Group με κέρδη σχεδόν 6%, αφότου ανακοίνωσε την απόκτηση της Relax Gaming.

Αντίθετα, η δανέζικη εταιρεία εξοπλισμού νοσοκομείων Ambu βλέπει τον τίτλο της να βυθίζεται κατά 11% μετά την καθοδική αναθεώρηση της ετήσιας πρόβλεψης για τα κέρδη της στην οποία προέβη.

Κατά τα άλλα, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις ΗΠΑ όπου σήμερα θα δημοσιευθούν σήμερα τα στοιχεία για την αφορά εργασίας τον Ιούνιο.

Πέρα από το γενικό πλαίσιο, που θα αποτελέσει σημαντική ένδειξη για την πορεία της οικονομίας της χώρας, οι traders αναμένεται να εστιάσουν και στο μέσο ωραίο ημερομίσθιο, προκειμένου να αποκτήσουν μια εικόνα για την ενδεχόμενη κατεύθυνση του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το μέσο ωριαίο ημερομίσθιο αναμένεται να έχει ενισχυθεί κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, φτάνοντας έτσι το +3,6% σε ετήσια.