7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Ανέστειλαν τη διανομή self test στη Θεσσαλονίκη

Ανέστειλαν τη διανομή self test στη Θεσσαλονίκη

Την αναστολή της διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, όπως μεταδίδει η voria.gr

Ήδη τα μέλη του συλλόγου σταμάτησαν τη διάθεσή τους στους δικαιούχους και τα επιστρέφουν στις φαρμακαποθήκες από τις οποίες τις προμηθεύτηκαν.

Όπως ανέφερε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΦΣΘ, Διονύσης Ευγενίδης, πρόκειται για ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, η οποία ήρθε ως απάντηση στην ανάρτηση στο Twitter του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου ότι υπάρχουν και άλλα κανάλια διάθεσης των τεστ.

Ο κ. Ευγενίδης σημείωσε ότι πρόκειται για προϊόντα ιατροτεχνολογικά και σύμφωνα με τον ΕΟΦ η διάθεσή τους μπορεί να γίνει αποκλειστικά από φαρμακεία ή από άλλες δομές υγείας. "Δυστυχώς φτάνουμε σε αυτό το σημείο, γιατί άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τον υγειονομικό χώρο αλλά μόνο με τον οικονομικό ανακατεύονται και στα δύο. Ο υγειονομικός χώρος είναι ιδιαίτερος γιατί έχει να κάνει με την υγιεινή και ασφάλεια του κάθε συμπολίτη μας. Θα πρέπει να αφήσουμε λοιπόν το οικονομικό κομμάτι", τόνισε ο πρόεδρος και πρόσθεσε ότι για περισσότερο από δύο μήνες οι φαρμακοποιοί τράβηξαν όλο το κουπί μοιράζοντας δεκάδες εκατομμύρια τεστ στους δικαιούχους και τώρα που επίκειται σε ελάφρυνση με το κλείσιμο των σχολείων και τους εμβολιασμούς τους πετάνε έξω αναζητώντας άλλα κανάλια.