Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από σφαίρα χτες στο Σιάτλ των ΗΠΑ όταν ένας άνδρας με όπλο οδήγησε το όχημά του πάνω σε πλήθος διαδηλωτών που έκαναν πορεία στη μνήμη του δολοφονημένου Τζορτζ Φλόιντ.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σιάτλ, ένας 27χρονος άνδρας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Είναι σε σταθερή κατάσταση.
Βίντεο από τη στιγμή εκείνη δείχνουν ένα μαύρο όχημα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της πόλης να πέφτει πάνω σε διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ, στη γειτονιά Κάπιτολ Χιλ, ζητώντας δικαιοσύνη για τον θάνατο του 46χρονου Φλόιντ και διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία. Στο βίντεο εμφανίζεται ο οδηγός του οχήματος να βγαίνει από το όχημα με το όπλο στο χέρι, να διασχίζει το πλήθος και να κατευθύνεται προς τους αστυνομικούς.
Video footage of man driving his car into #BlackLivesMatter protest in Seattle and shooting a man through the window before he flees. #seattle #seattleprotest pic.twitter.com/3iUI7eKEye
— SeanNyberg (@SeanNyberg) June 8, 2020
#BREAKING: Witnesses say car just plowed into the crowd on 11th Ave Capitol Hill near East Precinct. Driver got out and shot a man. Police have a suspect in custody. Victim expected to recover. @komonews
— Jonathan Choe Journalist KOMO News (@choeshow) June 8, 2020
Video Courtesy: Zoe Elizabeth #seattleprotest #seattle #Seattleprotests pic.twitter.com/CTuWY0MDnd