7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 οι ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 οι ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Τα ονόματα του νέου κυβερνητικού σχήματος ανακοινώνει στις 11:00 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Το υπουργικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για την ίδια ώρα αναβάλλεται για την Πέμπτη.

Τον ανασχηματισμό έκανε γνωστό με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία, «στις 11:00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αμετακίνητοι θεωρούνται οι Χρ. Σταικούρας, Κ. Χατζηδάκης, Ν. Κεραμέως, Ν. Δένδιας, Κ. Καραμανλής, Κ. Σκρέκας και Γ. Πλακιωτάκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Βασίλης Κικίλιας αναλαμβάνει το υπουργείο Τουρισμού, ενώ δημιουργείται ξεχωριστό υπουργείο για την κλιματική αλλαγή.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η διαμόρφωση της επόμενης ημέρες η ανάταξη της οικονομίας και η ταυτόχρονη διατήρηση της συνοχής της κοινωνίας αποτελούν το νέο στοίχημα σε συνδυασμό με την ανάγκη να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που έμειναν πίσω τους 18 μήνες της πανδημίας.

Από την στιγμή που ο Κυρ. Μητσοτάκης επέστρεψε από τις ΗΠΑ άρχισε ένας αναλυτικός κύκλος επαφών του με τους στενούς του συνεργάτες. Συγκεκριμένα ονόματα μπήκαν στο τραπέζι, συμβολισμοί και στόχοι. Ήταν προφανές ότι η διαδικασία αυτή δεν θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ. Το να τραβούσε σε μάκρος η «ανασχηματολογία» μόνο καλό δεν θα έκανε στην κυβέρνηση, σε μία περίοδο που τα ανοικτά θέματα είναι πολλά και καυτά.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου με τις δηλώσεις του, είχε επιβεβαιώσει πως ο ανασχηματισμός βρίσκεται προ των πυλών αφού εν αντιθέσει με προκατόχους του σε ανάλογες περιπτώσεις απέφυγε την τετριμμένη απάντηση του «ουδέν σχόλιον» στις σχετικές ερωτήσεις.