Αλλάζουν κανάλι τα μεγάλα πρωταθλήματα

Αλλάζουν κανάλι τα μεγάλα πρωταθλήματα

Μεγάλα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα αλλάζουν κανάλι από τη νέα σεζόν μετά τις νέες συμφωνίες, στις οποίες προχώρησαν η Nova και Cosmote TV.

Ο νέος χάρτης διαμορφώνεται ως εξής:

*Η σημαντικότερη αλλαγή έχει να κάνει με την ισπανική Primera Division, τη γερμανική Bundesliga και τη γαλλική Ligue 1 που μεταφέρονται από την Cosmote στη Nova.

*Η ιταλική Serie A αλλάζει επίσης κανάλι και τα παιχνίδια της θα προβάλλονται από την Cosmote αντί της Nova.

*Το Champions League και το Europa League παραμένουν στην Cosmote, η οποία εξασφάλισε και τους αγώνες του νέου Conference League, όπου θα συμμετέχουν οι ελληνικές ομάδες που θα παίξουν Ευρώπη.

*Η αγγλική Premier League παραμένει επίσης στην Cosmote.

*Από την Cosmote θα παίζουν και τα ματς του μπασκετικού ΝΒΑ.

Η μόνη εκκρεμότητα ανάμεσα στα συνδρομητικά κανάλια έχει να κάνει με τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος της επόμενης χρονιάς. Και τα δύο θα διεκδικήσουν την τηλεοπτική τους κάλυψη, για ένα προϊόν που εκτιμάται γύρω στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Η Super League από την πλευρά της θα συζητήσει μαζί τους επιδιώκοντας αρχικά να «κλείσει» ολόκληρο το πακέτο των αγώνων και να μοιράσει μετά η ίδια, ύστερα από κοινή συμφωνία, τα χρήματα στις 14 ομάδες. Κάτι τέτοιο ακούγεται δύσκολο αυτή τη στιγμή, με δεδομένο ότι οι τέσσερις «μεγάλοι» ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός θα θελήσουν για κρατήσουν την μερίδα του λέοντος εις βάρος των «μικρών».

Τέλος τα ματς της Α1 του μπάσκετ θα παραμείνουν, όπως φαίνεται, στην ΕΡΤ καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κανένα ιδιωτικό κανάλι.