Αλκ. Βατόπουλος: Πιθανή η παράταση του lockdown, ειδικά στη Θεσαλονίκη

Αλκ. Βατόπουλος: Πιθανή η παράταση του lockdown, ειδικά στη Θεσαλονίκη

Την πιθανότητα παράτασης των αυστηρών περιοριστικών μέτρων και πέραν της 30ης Νοεμβρίου επισήμανε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. ο οποίος τόνισε πως το παραπάνω ενδεχόμενο συγκεκριμένα για την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα «λογική σκέψη».

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να μπορούν να πουν αν θα βγούμε από το lockdown στις 30/11 και τον τρόπο που θα συμβεί αυτό.

Παράλληλα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας σημείωσε πως είναι λογική σκέψη να συνεχιστεί το lockdown ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη καθώς όπως εξήγησε το 32% θετικότητας του ιού στην Θεσσαλονίκη δείχνει μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα και λιγότερη ευκολία στο να φύγει.

Εν συνεχεία, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε πως μάσκα και άλλα μέτρα θα μείνουν μαζί μας όλο το χειμώνα και πως θα χρειαστεί πολύς καιρός για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος, ενώ ερωτηθείς αν θα κάνει το εμβόλιο απάντησε πως «φυσικά θα κάνω το εμβόλιο. Είμαι υγειονομικός και ανήκω στις ευπαθείς ομάδες».