7ος χρόνος, ημέρα 2063η
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021

Αλκ. Βατόπουλος για νέα μέτρα: Όλα είναι στο τραπέζι

Αλκ. Βατόπουλος για νέα μέτρα: Όλα είναι στο τραπέζι
Eurokinissi

«Όλα είναι στο τραπέζι προφανώς», υπογράμμισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται στη χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα και για το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων.

Όπως εκτιμά ο κ. Βατόπουλος, η αύξηση των κρουσμάτων σχετίζεται με την γενικότερη κινητικότητα που παρατηρείται, ενώ ως προς τη λήψη περαιτέρω μέτρων, τόνισε ότι εάν προκριθεί η λήψη τους τότε αυτό πρέπει και να γίνει.

«Είναι σαφές ότι το υγειονομικά σωστό είναι η ελαχιστοποίηση των επαφών των ανθρώπων και η εντατικοποίηση των εμβολιασμών», επισήμανε και πρόσθεσε ότι εάν είναι να γίνει κάτι «πρέπει να γίνει άμεσα».

Η εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας πριν τις 9 το βράδυ είναι στο τραπέζι, ανέφερε, ωστόσο λαμβάνεται υπ’ όψιν η δυσκολία εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου λόγω του μεγάλου όγκου πολιτών στην Αθήνα.

Η εξέλιξη της πανδημίας είναι απρόβλεπτη και πολλές φορές εκρηκτική, επισήμανε, επομένως πρέπει να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα πριν από τις εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση, παραδέχτηκε ότι ένα ενδεχόμενο αυστηρότερο κλείσιμο δημιουργεί σκέψεις, καθώς έχει μεγάλο κόστος τόσο σε οικονομικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Για το άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε ότι θα μελετηθούν τα στοιχεία προκειμένου να εκτιμηθεί αν το άνοιγμα των Γυμνασίων επηρέασε όντως την επιδημιολογική εικόνα. «Να εκτιμηθεί το κατά πόσο το άνοιγμα των γυμνασίων επηρεάζει την κινητικότητα, με την έννοια του ότι τα παιδιά του Γυμνασίου πάνε μόνα τους στο σχολείο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, κατά τη δική του εκτίμηση το άνοιγμα των δημοτικών δεν πρέπει να έχει επηρεάσει ιδιαίτερα την έξαρση του ιού. Πάντως, «και τα παιδιά κολλάνε», επισήμανε, ενώ ανέφερε επίσης ότι δεν έχουμε σαφή εικόνα για το τι ισχύει για την μετάλλαξη.