Αλ. Τσίπρας: «Ψευδο-επιδοτήσεις» τα μέτρα στήριξης - Θέλουμε εκλογές

Αλ. Τσίπρας: «Ψευδο-επιδοτήσεις» τα μέτρα στήριξης - Θέλουμε εκλογές

Επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές για να αναλάβει τις τύχες της χώρας μια κυβέρνηση... ευθύνης (την ίδια στιγμή που κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αν προσφύγει σε αυτές θα το κάνει για να... δραπετεύσει) ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τα μέτρα στήριξης ως ψευδο-επιδοτήσεις.

Για ακόμη μια φορά πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την Καλαμαριά, προσπάθησε να πείσει ότι για την παγκόσμια κρίση ευθύνεται η κυβέρνηση και ότι η εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία απλά επιδείνωσε την κατάσταση ενώ δήλωσε ότι τα νέα μέτρα δεν είναι επαρκή κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν αντιμετωπίζει την κοινωνική κρίση.

«Είπε ψέματα ο πρωθυπουργός ότι η κρίση αυτή ήρθε τις τελευταίες 15-20 μέρες που είναι ο πόλεμος. Η κρίση αυτή η σοβεί εδώ και μήνες, δεν την προέβλεψε, δεν κινήθηκε για να την αντιμετωπίσει, αντιθέτως με τις επιλογές του έχει γίνει πολλαπλασιαστής αυτής της κρίσης. Και αυτή τη στιγμή βλέπουμε την αισχροκέρδεια, τα ουρανοκατέβατα κέρδη των παραγωγών ενέργειας να παραμένουν άθικτα. Και στην ουσία δίνονται ψευτοεπιδοτήσεις ενώ ο μηχανισμός της αισχροκέρδειας παραμένει αλώβητος» σημείωσε ο κ. Τσίπρας

Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για ψευδο-επιδοτήσεις παραγνωρίζοντας πως δεν πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό πακέτο μέτρων που αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης και ζήτησε εκ νέου εκλογές.

Έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση ευθύνης κινούμενος στη γραμμή που έχει χαράξει προκειμένου να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σώσει τη χώρα. Τακτική που απευθύνεται περισσότερο στο εσωτερικό του κόμματος του ενόψει του συνεδρίου στις αρχές του επομένου μήνα και η οποία απέχει από την ανάγκη ύπαρξης σταθερότητας στην παρούσα φάση.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στην πρόταση για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.