Άγκυρα: Μπορεί να διακόψουμε τις σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Άγκυρα: Μπορεί να διακόψουμε τις σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το ενδεχόμενο διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά την ιστορική συμφωνία που σύναψαν με το Ισραήλ εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Έδωσα εντολές στο Υπουργείο Εξωτερικών είτε να ανακληθεί ο πρεσβευτής μας στο Αμπού Ντάμπι είτε να διακόψουμε τις διπλωματικές μας σχέσεις. Το εξετάζουμε" είπε ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος πρόσθεσε ότι στέκεται σε κάθε περίπτωση δίπλα στον λαό της Παλαιστίνης. Ο Ερντογάν παράλληλα άσκησε κριτική στην Σαουδική Αραβία για την στάση της στο ζήτημα αυτό, όπως και στην Αίγυπτο για το γεγονός ότι συνεργάζεται με το Ισραήλ και την Ελλάδα.

Νωρίτερα σήμερα, το τουρκικό ΥΠΕΞ σχολιάζοντας τη συμφωνία Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστήριξε ότι η η ιστορία και η συνείδηση των λαών της περιοχής δεν θα ξεχάσουν και δεν θα συγχωρέσουν ποτέ την "υποκριτική συμπεριφορά" των ΗΑΕ.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται  πως ο παλαιστινιακός λαός και η παλαιστινιακή κυβέρνηση σωστά επιδεικνύουν ισχυρή αντίδραση απέναντι στη συμφωνία, που θα οδηγήσει σε πλήρη εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στα ΗΑΕ και το Ισραήλ.