Στ. Μάνος: Αδιανόητο να ορίσει η κυβέρνηση νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου

Στ. Μάνος: Αδιανόητο να ορίσει η κυβέρνηση νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου

Το γεγονός ότι πλέον βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο καθιστά αδιανόητο τον διορισμό Προέδρου και Εισαγγελέα Αρείου Πάγου από τη σημερινή κυβέρνηση, επισημαίνει ο Στέφανος Μάνος.

«Μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού για εκλογές στις 30/6, είμαστε ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Είναι συνεπώς αδιανόητο η απερχόμενη κυβέρνηση να ορίσει τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου (Πρόεδρο και Εισαγγελέα)», τονίζει με ανάρτησή του στο twitter o Στέφανος Μάνος.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε πριν από πριν από λίγες ημέρες τη διαδικασία προεπιλογής των ανώτατων δικαστικών, ενάμιση μήνα πριν από τη λήξη της θητείας των ανώτατων δικαστών.

Οι αλλαγές αφορούν τα πόστα του προέδρου του Αρείου Πάγου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενόψει της συνταξιοδότησης του κ. Βασίλειου Πέππα και της κ. Ξένης Δημητρίου στις 30 Ιουνίου, ενώ προαγωγές θα γίνουν και στους αντιπροέδρους του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αλλά και του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού συνταξιοδοτούνται άλλοι έξι υψηλόβαθμοι δικαστικοί λειτουργοί.