7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Αδ. Γεωργιάδης: Το 2022 η δημοπράτηση της νέας μαρίνας στη Νέα Μηχανιώνα

Αδ. Γεωργιάδης: Το 2022 η δημοπράτηση της νέας μαρίνας στη Νέα Μηχανιώνα

   Το πρώτο στέρεο βήμα για την κατασκευή νέας μαρίνας τουριστικών σκαφών στο παλιό λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, αποτελεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θερμαϊκού και της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ), που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, από το σημείο όπου θα κατασκευαστεί το έργο.

Η ΜΟΔ, όπως εξήγησε ο υπουργός, θα αναλάβει την κατάρτιση μελετών και των τεχνικών δελτίων για τη μελέτη του έργου, έτσι ώστε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η προκήρυξη διαγωνισμού για την υλοποίησή του, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είτε από το νέο ΕΣΠΑ.

Διευκρίνισε δε, ότι οι μελέτες για την κατασκευή του έργου ενδεχομένως να ολοκληρωθούν εντός του 2021, ώστε το πρότζεκτ να δημοπρατηθεί εντός του 2022.

   Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι στα επόμενα χρόνια η Ελλάδα αναμένεται να είναι η πρωταθλήτρια της ΕΕ στην ανάπτυξη. «Γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε πίσω μας την πανδημία», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «προχωράμε για να κατακτήσουμε ένα λαμπρό μέλλον».

   Στο πλαίσιο αυτό και μεταξύ των πολλών έργων που θα γίνουν στη χώρα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «θα ήταν αδικία αυτός ο υπέροχος δήμος, ο δήμος Θερμαϊκού να μείνει πίσω, και να μην απολαύσει ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει εντελώς το παραλιακό μέτωπο της περιοχής και τις δυνατότητες της».