Αδ. Γεωργιάδης: Θα φτιαχτεί ειδικό πακέτο στήριξης για τον τουρισμό

Αδ. Γεωργιάδης: Θα φτιαχτεί ειδικό πακέτο στήριξης για τον τουρισμό

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης για τον τουριστικό κλάδο, δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης, τονίζοντας πως θα φτιαχτεί ειδικό πακέτο για τον τουρισμό, το οποίο θα έχει θετικές επιπτώσεις τελικά.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως αν και σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει πρόβλεψη πώς θα συμπεριφερθούν τους επόμενους μήνες οι κλάδοι του τουρισμούς και της εστίασης, κατά την εκτίμησή του ο τουρισμός φαίνεται ότι θα πάει καλύτερα, «εάν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, εάν τα ξενοδοχεία ανοίξουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, εάν υπάρχουν σχετικές πτήσεις για να φέρουν τους τουρίστες και αν οι βόρειες χώρες έχουν μέχρι τότε μία καλύτερη πορεία προς τον ιό». 

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας πήγαν καλύτερα από το στόχο που είχε τεθεί. «Τα μέτρα ελήφθησαν για δύο βασικούς λόγους, πρώτον για να προλάβει το ΕΣΥ να προετοιμαστεί για ενδεχόμενα περισσότερα περιστατικά, και ο δεύτερος για να μειωθεί η καμπύλη διασποράς του ιού», τόνισε. 

Επισημαίνοντας ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός, ο υπουργός είπε πως δεν θα επιστρέψουμε αυτομάτως στην παλιά μας ζωή, «και μέτρα προστασίας θα λαμβάνουμε και μάσκες θα φοράμε εκεί που πρέπει και αντισηπτικά θα έχουμε, ωσότου βρεθεί εμβόλιο ο COVID θα είναι εδώ», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ακόμα πως η καραντίνα ήταν πρωτόγνωρη αλλά και η απόπειρα επανεκκίνησης μίας οικονομίας που βρέθηκε σε τόσο μεγάλο διάστημα σε καραντίνα, επίσης πρωτόγνωρο γεγονός, παρόλα αυτά η κυβέρνηση είναι πολύ καλά προετοιμασμένη στο μέτρο του εφικτού, διατεθειμένη να κάνει διορθωτικές κινήσεις όπως έκανε και κατά την πορεία του κλεισίματος, «διότι ο στόχος είναι τα μέτρα που λαμβάνονται να έχουν και πρακτική εφαρμογή».