7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Αδ. Γεωργιάδης: Η ΕΛΒΟ ενισχύει την αμυντική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ

Αδ. Γεωργιάδης: Η ΕΛΒΟ ενισχύει την αμυντική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ

Το γεγονός πως η ανάπτυξη του εργοστασίου της ΕΛΒΟ θα ενισχύσει την ιδιαιτέρως σημαντική για την Ελλάδα αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στο ανακαινισμένο εργοστάσιο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε:

«Είμαστε στην ΕΛΒΟ. Η κυβέρνησή μας, με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ανάπτυξης, πέτυχε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τον διαγωνισμό, ο οποίος είχε πολλές φορές στο παρελθόν διεξαχθεί ανεπιτυχώς από την προηγούμενη κυβέρνηση. 

Οι άνθρωποι της "PLASAN" έχουν έρθει εδώ και έχουν ήδη ξεκινήσει την ανακαίνιση του εργοστασίου, τις πρώτες προσλήψεις και τη δημιουργία ενός business plan για να αναπτυχθεί το εργοστάσιο. Είχαμε και μια επικοινωνία με την Διευθύνουσα από το Ισραήλ και είμαστε πολύ περήφανοι, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό το εργοστάσιο εδώ ενισχύει την ιδιαιτέρως σημαντική για την Ελλάδα αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί μία παραγωγική μονάδα που θα προσφέρει θέσεις εργασίας, εξαγωγές και σημαντική μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα. 

Ένα εργοστάσιο που κάποτε ήταν σπουδαίο, αλλά πέρασε σταδιακά σε μεγάλη παρακμή, με την προσπάθεια αυτή αναγεννάται και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κύριο Γληνό και τον κύριο Καραγιάννη και όλη την ομάδα τους φυσικά για τη δουλειά που κάνουν εδώ».

Ο κ. Αριστείδης Γληνός από την ΕΛΒΟ δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω κατ’ αρχάς την Κυβέρνηση για την ευκαιρία που μας έδωσε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία για να πάρουμε την ΕΛΒΟ. Η ΕΛΒΟ, περιττά τα λόγια, είναι πολύ γνωστή. Θεωρούμε ότι μπορούμε να φέρουμε τεχνολογία, μπορούμε να κάνουμε την ΕΛΒΟ μια πύλη όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τη γύρω περιοχή, μια πύλη που θα έρθει η τεχνολογία, μια πύλη που μπορεί να αναπτύξει και την ελληνική και την υπόλοιπη εγχώρια αμυντική βιομηχανία και όχι μόνο, και θεωρούμε ότι αυτή είναι μια απόδειξη της αγαστής στρατηγικής σχέσης που έχει η Ελλάδα με το Ισραήλ».