Άδ. Γεωργιάδης: Αν αυξηθούν τα κρούσματα, τέλος και στο «click away»

Άδ. Γεωργιάδης: Αν αυξηθούν τα κρούσματα, τέλος και στο «click away»

Για «χρυσή τομή» ώστε να μην «νεκρώσει» ξανά η αγορά, αλλά και για να περιοριστεί παράλληλα η διασπορά του κορονοϊού έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, έγινε μια εξαίρεση για συγκεκριμένα καταστήματα, όπως είναι αυτά της ένδυσης και της υπόδησης, προκειμένου με το «click in shop» να καταφέρουν να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους και να μην καταστραφούν.

«Η επιδημία μας αναγκάζει να λάβουμε σκληρότερα μέτρα», εξήγησε αναφέροντας ότι τα μέτρα είναι τέτοια, εξαιτίας της απρόβλεπτης συμπεριφοράς της πανδημίας.

Χαρακτήρισε, παράλληλα, «βήμα πίσω» την απόφαση για το άνοιγμα μόνο των Γυμνασίων, καθώς σύμφωνα με το προηγούμενο σχέδιο της Κυβέρνησης, θα επανερχόταν η δια ζώσης διδασκαλία και στα Λύκεια.

Αν αυξηθούν τα κρούσματα, μπορεί να κλείσουν τα καταστήματα που λειτουργούν με «click away», προειδοποίησε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντας πως κάθε απόφαση που λαμβάνεται έχει έναν αστερίσκο - αναφερόμενος σε τυχόν επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας, που θα οδηγήσει σε επαναξιολόγηση των δεδομένων.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει τις επιχειρήσεις στα ενοίκια, όπως έκανε άλλωστε μέχρι σήμερα. Υπενθύμισε πως θα υπάρξει Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, ενώ για τη ρύθμιση των χρεών τόνισε πως η συζήτηση θα γίνει μετά το τέλος της πανδημίας.

Τέλος, ο Υπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να μην προσπαθούν να «κοροϊδέψουν» το σύστημα. Πρέπει, είπε ο κ. Γεωργιάδης, «να συνεργαστούμε όλοι μας, να μη μείνει κανείς πίσω, να μην κλείσει καμία επιχείρηση και κανένας εργαζόμενος να μη μείνει χωρίς δουλειά.»