Αχ. Γραβάνης: Τα αποτελέσματα από τους πρώτους εμβολιασμούς στο Ισραήλ

Αχ. Γραβάνης: Τα αποτελέσματα από τους πρώτους εμβολιασμούς στο Ισραήλ

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα από τους πρώτους εμβολιασμούς στο Ισραήλ, αφού όπως αναφέρει ο Αχ. Γραβάνης. λιγότερο από το 0,01% των ανθρώπων που έλαβαν το εμβόλιο της Pfizer έχουν προσβληθεί από τον ιό, μία εβδομάδα μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης σημειώνει πως μόνο 20 άτομα από περίπου 128.600 που έλαβαν και τις δύο δόσεις έχουν μολυνθεί από τότε με τον covid-19, με τους περισσότερους από αυτούς τους 20 ασθενείς να έρχονται σε επαφή με τον ιό λόγω της έκθεσης τους σε επαληθευμένο ασθενή.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γραβάνη αναφέρει:

«Λιγότερο από το 0,01% των ανθρώπων που έλαβαν το εμβόλιο COVID-19 της Pfizer έχουν προσβληθεί από τον ιό, μία εβδομάδα μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης. Μόνο 20 άτομα από περίπου 128.600 που έλαβαν και τις δύο δόσεις έχουν μολυνθεί από τότε με τον ιό COVID-19. Από τα 20 άτομα που έχουν μολυνθεί, το 50% πάσχει από χρόνιες ασθένειες. Όλοι αυτοί οι ασθενείς παρουσίασαν ήπια ασθένεια με συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, βήχα, αδυναμία ή κόπωση. Κανείς δεν νοσηλεύτηκε ή υπέφερε από πυρετό άνω των 38,5 oC. Οι περισσότεροι από τους 20 αυτούς ασθενείς ήρθαν σε επαφή με τον ιό λόγω της έκθεσης σε έναν επαληθευμένο ασθενή».