7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Άβουλα όντα οι πολίτες κατά τον Αλ. Τσίπρα

Άβουλα όντα οι πολίτες κατά τον Αλ. Τσίπρα

Το 2019 οι Έλληνες «δεν κατάλαβαν τι έκαναν» σύμφωνα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, σήμερα δεν κατανοούν τι γίνεται και πέφτουν θύματα αόρατων δυνάμεων σύμφωνα τουλάχιστον με τις περιγραφές του Αλέξη Τσίπρα. Το γεγονός ότι η οικονομική κρίση προκάλεσε αγανάκτηση και οδήγησε στον να έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ γεμάτος… υποσχέσεις ενδεχομένως καθιστά τους κατοίκους της χώρας, για την ηγεσία της Κουμουνδούρου, θύματα και άβουλα όντα.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα έβριθε συνθημάτων κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της κακής δεξιάς. Πώς αλλιώς θα γινόταν τη στιγμή που απευθυνόταν σε ένα καθαρά κομματικό ακροατήριο, διανθισμένο από γεφυροποιούς της Προοδευτικής Συμμαχίας, που πρέπει να αναθαρρήσει και να βγει στους δρόμους για να διεκδικήσει την απομάκρυνση της σημερινής κυβέρνησης.

Προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες κινηματικής εγρήγορσης και να διαμορφώσει το πλαίσιο της επαναστατικής γυμναστικής, προκειμένου να σταματήσει η ηττοπάθεια και η πτώση του ηθικού που διαρκώς μεγεθύνεται, αφού και ο ίδιος αδυνατεί ακόμη και να θέσει προς συζήτηση ενδεχόμενο δημιουργίας μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες, άντε λόγω απλής αναλογικής, στις μεθεπόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν…

Το θέμα είναι όμως ότι και αυτή τη φορά, περισσότερο ενδεχομένως από κάθε άλλη ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε να υποτιμά τους έλληνες πολίτες και τους νέους που ο ίδιος θεωρεί ότι τον ακολουθούν. Καταγράφοντας την κατάσταση στη χώρα ως χαοτική εμφάνισε μια εικόνα ανάλογη με αυτή που τον οδήγησε στη νίκη του 2015.

Ένας, όπως είπε, «καλοπληρωμένος προπαγανδιστικός μηχανισμός» κακοποιεί την αλήθεια, αφού σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, «με το περίσσιο θράσος και την αλαζονεία με την οποία η έννοια της αλήθειας κακοποιείται καθημερινά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και σε πολλά sites και μέσα ενημέρωσης του διαδικτύου, από τα συστημικά ΜΜΕ, μέχρι τα social media ως ακόμα και τη χειραγώγηση ορισμένων μετρήσεων, καλλιεργούν συστηματικά και μεθοδικά μια εικόνα, θα τολμήσω να το πω, καθεστώτος».

Ενώ, συνέχισε, λέγοντας πως στην κυβέρνηση «δεν τους αφορούν ούτε τα προβλήματα της κοινωνίας, ούτε το πώς θα αντιμετωπίσουν την πανδημία, ούτε το πώς θα συγκρατήσουν την οικονομία, ούτε ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα εξοντώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που τους νοιάζει πώς θα αντιμετωπίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό μόνο τους νοιάζει»

Για να καταλήξει ότι «η προσπάθεια εξαγοράς ομάδων ψηφοφόρων, ο διαρκής πόλεμος χωρίς αρχές απέναντι στην αντιπολίτευση, η δολοφονία χαρακτήρων, η ασφυξία στην ενημέρωση, η απόπειρα φίμωσης ακόμα και στα social media απέναντι σε κάθε διαφορετική φωνή, εκεί κατατείνουν».

Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε την… κόλαση που υποστήριζε πως θα ζούσαμε τον χειμώνα που πέρασε, μιλώντας για χειρότερες ημέρες που έρχονται, αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί πως η πλειοψηφία των πολιτών επηρεασμένη απο την… προπαγάνδα δεν βλέπει την πραγματικότητα πέραν ενός κόσμου που γνωρίζει την «αλήθεια».

Ως εκ τούτου και αυτό που οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν επί δύο συναπτά έτη είναι μια πλασματική εικόνα, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες μέσα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κλήθηκαν να τους μεταφέρουν το μήνυμα της ελπίδας και να διαδώσουν το σύνθημα της νίκης στις επόμενες εκλογές, που η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, είναι καταδικασμένη, θέλει, δεν θέλει, να κερδίσει...

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των πολιτών δεν είναι πρωτοφανής. Πηγάζει από το γεγονός πως το 2012 αρχικά (όταν τον αναγόρευσε σε αξιωματική αντιπολίτευση) και το 2015, όταν του επέτρεψε να κυβερνήσει, αποδέχθηκε τα ψέματα και τις υποσχέσεις που αφειδώς δίνονταν για… καλύτερες ημέρες, διαγραφές χρεών, αυξήσεις μισθών και σεισάχθεια. Μόνο που αυτά έγιναν πριν κυβερνήσει και πριν διαπιστωθεί η πλήρης ανακολουθία λόγων και πράξεων. Και σε συνθήκες αγανάκτησης από την αιφνιδιαστική αλλαγή της ζωής και των κοινωνικών συνθηκών.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να δηλώνει ότι σήμερα είναι «πιο ώριμοι έχοντας μάθει από τα λάθη», αλλά αυτά έγιναν στην πλάτη του ελληνικού λαού που πλήρωσε ακριβά τα… φροντιστήρια της σημερινής αντιπολίτευσης και επέλεξε το 2019 αλλαγή σελίδας ψηφίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ένα συγκεκριμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση το να εμφανίζονται οι πολίτες ως άβουλα όντα, που άγονται και φέρονται από τα «πληρωμένα» ΜΜΕ και οι νέοι ως έτοιμοι να εξαγοραστούν είναι υποτιμητικό και θυμίζει τα όσα ειπώθηκαν το 2019 από το στόμα του μέντορα του πρώην πρωθυπουργού αναφορικά με τις εκλογές. Τότε που ο Αλέκος Φλαμπουράρης απέδιδε στους ψηφοφόρους ότι δεν κατάλαβαν τι έκαναν και ότι ίσως δεν ήθελαν να οδηγήσουν τη ΝΔ στη νίκη...