Α. Μέρκελ: Η πανδημία θα επιδεινωθεί, μας περιμένει δύσκολος χειμώνας

Α. Μέρκελ: Η πανδημία θα επιδεινωθεί, μας περιμένει δύσκολος χειμώνας

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η πανδημία του κορονοϊού πιθανότατα θα επιδεινωθεί μέσα στους επόμενους μήνες, και η κυβέρνησή της θα θέσει ως προτεραιότητα το συνολικό καλό της κοινωνίας, ιδίως των παιδιών, και της οικονομίας.

Η κυβέρνηση «θα κάνει τα πάντα για να μην είναι τα παιδιά μας οι ηττημένοι της πανδημίας. Τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι τα σημαντικότερα ζητήματα» είπε σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Στόχος της κυβέρνησης θα είναι επίσης η διατήρηση της οικονομικής δραστηριότητας ή η επανεκκίνησή της όπου την έχει σταματήσει η πανδημία, καθώς και η προστασία της απασχόλησης.

Τρίτη προτεραιότητα της γερμανικής κυβέρνησης θα αποτελέσει η κοινωνική αλληλεγγύη, καθώς, όπως τόνισε η Καγκελάριος, η πανδημία πλήττει κάποιες κατηγορίες ανθρώπων, όπως οι ηλικιωμένοι ή οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, περισσότερο από κάποιες άλλες.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με φαρμακευτικές εταιρείες για να εξασφαλίσει εμβόλια κατά του Covid-19.