44ο Φεστιβάλ Δράμας: Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας και χορηγίας με το ΕΚΟΜΕ

44ο Φεστιβάλ Δράμας: Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας και χορηγίας με το ΕΚΟΜΕ

To EΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Φεστιβάλ Δράμας, αναλαμβάνει ετήσια χορηγία ύψους 30.000 ευρώ προκειμένου να ενισχύσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Πιο αναλυτικά, το σύμφωνο συνεργασίας και χορηγίας υπογράφτηκε χθες (17/9) στα γραφεία του Φεστιβάλ, από τον Πάνο Κουάνη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΚΟΜΕ, και τον πρόεδρο του Φεστιβάλ Δράμας Γιώργο Δεμερτζή, παρουσία του δημάρχου Δράμας κύριου Χριστόδουλου Μαμσάκου, και του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Σακαρίδη.

Ο κ. Μαμσάκος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κουάνη, υπογραμμίζοντας πως το Φεστιβάλ κάνει μια νέα αρχή κι έρχονται καλύτερες μέρες, ενώ ο Πάνος Κουάνης μίλησε θερμά για τον αέρα ανανέωσης που πνέει στην πόλη και το Φεστιβάλ. «Το ΕΚΟΜΕ δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει στη νέα προσπάθεια», είπε, τονίζοντας πως «η συνεργασία αυτή αφορά και τους τρεις πυλώνες δράσης του ΕΚΟΜΕ: την κατάρτιση, τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής και την ψηφιοποίηση, καθώς το Φεστιβάλ Δράμας υποστηρίζει την παραγωγή και ταυτόχρονα είναι τόπος συνάντησης κινηματογραφιστών απ' όλον τον κόσμο».

Ο κ. Δεμερτζής υπογράμμισε πως «η συμφωνία συνεργασίας και χρηματοδότησης από το ΕΚΟΜΕ είναι μια σημαντική στιγμή για το Φεστιβάλ Δράμας καθώς μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε με τον Γιάννη Σακαρίδη και τους εργαζόμενους του Φεστιβάλ την προσπάθεια ενίσχυσης της ταινίας μικρού μήκους κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Ανοίγουμε νέα προγράμματα και εργαστήρια και ενισχύουμε σημαντικά το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα».

Ο Γιάννης Σακαρίδης, κλείνοντας, ευχήθηκε να υπάρξει μια «σταθερή και μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων. Γίνονται ήδη καινούργια πράγματα και έχουμε πολλές ιδέες για το μέλλον με πρωταγωνιστές τους Έλληνες κινηματογραφιστές που δίνουν νέα πνοή εδώ».