7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Νέες υποσχέσεις Τσίπρα: 35ωρο, 800 ευρώ κατώτατος μισθός και στήριξη συνδικαλιστών

35ωρο, 800 ευρώ κατώτατος μισθός και στήριξη συνδικαλιστών

Κάνοντας ρελάνς στον εαυτό του ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το δικό του πρόγραμμα για τα εργασιακά κλείνοντας το μάτι στους επαγγελματίες συνδικαλιστές υποσχόμενος 35 ώρες εργασίας χωρίς μείωση μισθού, αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ και μείωση της ανεργίας κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες. Προϋπόθεση να φύγει γρήγορα αυτή η κυβέρνηση χωρίς όμως ο ίδιος να θέσει θέμα εκλογών.

Αν και οι διαρροές και τα φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ Μέσα Ενημέρωσης έκαναν λόγο για 751 ευρώ κατώτατο μισθό ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωση πως όταν τη διακυβέρνηση αναλάβει μια προοδευτική κυβέρνηση στα εργασιακά θα υπάρξουν δραστικές αλλαγές με πρώτη την κατάργηση του νόμου που πρόσφατα ψηφίσθηκε στη Βουλή, ο οποίος σημειωτέον έτυχε ισχυρής αντίδρασης από τους συνδικαλιστές, ειδικά του δημοσίου, διότι περικόπτει κακώς εννοούμενα κεκτημένα.

Στο πλαίσιο αυτό έκλεισε το μάτι στους συνδικαλιστές μιλώντας για ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα και συνέχισε προαναγγέλλοντας μείωση των ωρών εργασίας στις 35 εβδομαδιαίως δεσμευόμενος ότι δε θα υπάρξουν μειώσεις στους μισθούς. Μάλιστα στο σημείο αυτό έκανε λόγο για επιλεγμένη πιλοτική εφαρμογή σε επιχειρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτό όπως και οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό που θα τον πάει στα 800 ευρώ θα οδηγήσουν σε αύξηση της ζήτησης…

Ταυτόχρονα με τις αυξήσεις στους μισθούς και της μειώσεις στις ώρες εργασίας ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι θα μειώσει και την ανεργία κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες προκειμένου να φτάσει στον κοινοτικό μέσο όρο του 7%.