7ος χρόνος, ημέρα 2059η
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Γερμανία - Κορονοϊός: 2.294 τα κρούσματα, 122 οι θάνατοι το προηγούμενο 24ωρο

2.294 τα κρούσματα, 122 οι θάνατοι το προηγούμενο 24ωρο

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων του κορονοϊού που καταγράφηκε το προηγούμενο 24ωρο στη Γερμανία ανέρχεται σε 2.294, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI). Με αυτά ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού ανήλθε σημειωτέον σε 3.697.927 στη Γερμανία από τότε που ξέσπασε η πανδημία, σύμφωνα με το RKI.

Παράλληλα, ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 που καταγράφηκε το 24ωρο που πέρασε ανέρχεται σε 122 και με αυτούς αυξάνεται σε 89.148 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη Γερμανία από τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός από τότε που ξέσπασε η πανδημία, σύμφωνα με τα στοιχεία του RKI.

 Yπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου του Ζααρμπρίκεν και δημιουργός ενός μαθηματικού μοντέλου πρόβλεψης της εξέλιξης της πανδημίας Τόρστεν Λερ προειδοποίησε χτες να μην χαλαρώσουν πολύ νωρίς τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο περιζήτητος από τα γερμανικά ΜΜΕ επιστήμονας έχει αναπτύξει έναν προσομοιωτή ο οποίος χαρτογραφεί την εξέλιξη των κρουσμάτων, την πορεία του κορονοϊού, βάσει μαθηματικών μοντέλων. Ο Λερ δεν δηλώνει όμως προφήτης και τονίζει ότι οι προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες, διότι υπεισέρχονται αστάθμητοι παράγοντες.

«Δεν γνωρίζουμε πώς εφαρμόζουν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί οι πολιτικοί και οι πολίτες», τονίζει στις συνεντεύξεις του. Εν τούτοις στις συμβουλές του προστρέχουν τα νοσοκομεία, οι MEΘ, οι υγειονομικές υπηρεσίες και πολιτικοί.

«Το ομοσπονδιακής ισχύος φρένο έκτακτης ανάγκης συνέβαλε σημαντικά στο να μειωθούν οι αριθμοί των κρουσμάτων κορονοϊού. Επομένως, μέτρα όπως η τηλεργασία δεν θα πρέπει να αποσυρθούν πολύ νωρίς», είπε χτες στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ