Ναυπηγεία Ελευσίνας: Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Σαουδικής Αραβίας

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Σαουδικής Αραβίας

«Αντιπροσωπεία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, συνοδευόμενη από εκπροσώπους της πρεσβείας του Βασιλείου στη χώρα μας, επισκέφθηκε τα Ναυπηγεία ΟΝΕΧ στην Ελευσίνα. Παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΝΕΧ, Πάνου Ξενοκώστα, υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου παρουσίασαν τις προοπτικές στη νέα εποχή των ναυπηγείων, όπως αυτές διαμορφώθηκαν με την προσθήκη των νέων, υπερσύγχρονων δεξαμενών Panamax και Aframax στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας αλλά και τις επικείμενες επενδύσεις που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους ναυπηγικούς, ενεργειακούς και αμυντικούς κόμβους στην κρίσιμης σημασίας περιοχή της Μεσογείου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου.

Ο κ. Ξενοκώστας δήλωσε ότι «σήμερα τα Ναυπηγεία ΟΝΕΧ είναι τα μεγαλύτερα στη χώρα και ο όμιλος ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της. Η σημερινή επίσκεψη επίσημων εκπροσώπων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς και ευελπιστούμε να αποτελέσει την εκκίνηση μιας δυναμικής συνεργασίας».

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας επισκέφθηκε επίσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Μισαήλ Παπαδάκη και τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ελευθέριο Κατάρα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΝΕΧ, βρέθηκε η ανάγκη εκσυγχρονισμού του παρόντος νομικού πλαισίου και ευρύτερων θεσμικών παρεμβάσεων αναφορικά με τον κλάδο, με στόχο τη βέλτιστη προστασία επενδυτών και φορολογούμενων.

Ο γ.γ του ΥΠΕΘΑ δήλωσε ότι «είναι το πρώτο ναυπηγείο της χώρας που επισκέπτομαι, θέλοντας να διαπιστώσω από κοντά τις παραγωγικές δυνατότητες της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας».