Wall Street- S&P 500: Σε ιστορικά υψηλά ο «δείκτης των δεικτών»

Wall Street- S&P 500: Σε ιστορικά υψηλά ο «δείκτης των δεικτών»

Σε επίπεδα ρεκόρ επέστρεψε την Τετάρτη ο δείκτης S&P 500 κλείνοντας στα επίπεδα των 4.536 μονάδων μετά από ένα σερί έξι ανοδικών συνεδριάσεων. O Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,43% στις 35.609 μονάδες καταγράφοντας ενσοδυνεδριακά νέα ιστορικά υψηλά. Η άνοδος στη Wall Steet ήρθε στον απόηχο της βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος λόγω των καλύτερων από το αναμενόμενο επιδόσεων των αμερικανικών επιχειρήσεων, σε μια ημέρα που επιφύλασσε νέο ιστορικό υψηλό και για το Bitcoin. 

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με ελαφρά πτώση 7,41 μονάδων (-0,05%), στις 15.121 μονάδες. 

H αγοραστική διάθεση έχει ενισχυθεί περισσότερο από σημαντικά αφότου ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, με τις εντυπωσιακές επιδόσεις των εισηγμένων να παραμερίζουν τις ανησυχίες για τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό και την επικείμενη σύσφιξη νομισματικής πολιτικής που έχει προαναγγείλει η Fed.

Ο Sam Stovall, επικεφαλής στρατηγικός επενδύσεων στην CFRA, δήλωσε ότι η αγορά συνεχίζει το ράλι της από την περασμένη εβδομάδα, η οποία ξεκίνησε με χαμηλότερες από τις αναμενόμενες τιμές παραγωγών και καλύτερα από τα αναμενόμενα τραπεζικά κέρδη. 

«Η ιστορία δείχνει ότι οι προόδους του χρηματιστηρίου μετά την ανάκαμψη από τις αποχωρήσεις κατέγραψαν μέση άνοδο τιμής 8,4% τις επόμενες 98 ημερολογιακές ημέρες προτού διολισθήσουν σε νέα πτώση 5% ή περισσότερο. Οι ευνοϊκοί παράγοντες θα πρέπει επίσης να βοηθήσουν στην κίνηση της αγοράς σε νέα υψηλά επίπεδα», δήλωσε ο Stovall για τον S&P 500.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Fundstrat Global Advisors αναθεώρησε ανοδικά την τιμή στόχο της για τον S&P 500 στις 4.800 μονάδες στο τέλος του χρόνου από τις 4.700 που είχε προηγουμένως.

Η Verizon ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ωφελημένους από την άνοδο του Dow Jones, με άλμα 2,4% αφού τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για το τρίτο τρίμηνο καθώς ο τηλεπικοινωνιακός γίγαντας αύξησε τις προβλέψεις του λόγω της αυξανόμενης υιοθέτησης του δικτύου 5G. Οι μετοχές της Biogen σημείωσαν πτώση ακόμη και μετά την άνοδο των εκτιμήσεων για τα κέρδη και τα έσοδα και αυξήθηκαν σε ολόκληρο το έτος.

Επιπλέον, σε νέο ιστορικό υψηλό κατέληξε το ράλι που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα το bitcoin, καθώς αφότου η ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων είδε την τιμή της να υποχωρεί κάτω και από τα 30 χιλ. δολάρια τον περασμένο Ιούλιο, σήμερα ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 66 χιλιάδες.

Η τελική ώθηση για το νέο ρεκόρ δόθηκε με το ντεμπούτο χτες του πρώτου προϊόντος που βασίζεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ, του ProShares Bitcoin Strategy ETF.

Κατά τα άλλα, οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ για τις οικονομικές συνθήκες, το γνωστό ως Beige Book, μέσω της οποία θα αποκτήσουν μια πιο σαφή εικόνα σχετικά με την αγορά εργασίας, τη ζήτηση, αλλά και την κατάσταση της αλυσίδας εφοδιασμού.

Οι μετοχές της Ford αυξήθηκαν κατά 4% αφού η Credit Suisse αναβάθμισε την εταιρεία αυτοκινήτων στη βάρδια EV και προέβλεψε ράλι 30% στη μετοχή. Η PayPal έχασε σχεδόν 5% σε μια αναφορά ότι θα μπορούσε να αγοράσει την εταιρεία κοινωνικών μέσων Pinterest. Οι μετοχές του Pinterest εκτινάχθηκαν πάνω από το 12%.