Wall Street: Αντίδραση από τον Nasdaq με κέρδη άνω του 3,5% - Νέο ρεκόρ για τον Dow

Wall Street: Αντίδραση από τον Nasdaq με κέρδη άνω του 3,5% - Νέο ρεκόρ για τον Dow

Ισχυρή ήταν η ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου στην αμερικανική αγορά κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, με τον δείκτη Nasdaq να καταγράφει «άλμα» 4%, ανακτώντας σημαντικό μέρος από τις απώλειες που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες. 

Πιο αναλυτικά, ο τεχνολογικός δείκτης σημείωσε κέρδη 3,69% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 13.073 μονάδες, λαμβάνοντας ισχυρή ώθηση από τους κολοσσούς του κλάδου, με τις Apple, Facebook και Amazon να σημειώνουν άνοδο άνω του 4%. Ισχυρά κέρδη για τους τίτλους των Microsoft και Netflix, που ενισχύθηκαν άνω του 3%.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος επανήλθε σε θετικό έδαφος, μετά τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων και έκλεισε στις 3.875 μονάδες, με κέρδη της τάξης του 1,42%.

Τέλος, οριακή άνοδο 0,1% σημείωσε και ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, που διαμορφώθηκε στις 31.832 μονάδες, πιάνοντας ακόμα ένα ιστορικό υψηλό για το τρέχον έτος.

Βασική εξέλιξη που επηρέασε τις κινήσεις της αμερικανική αγοράς ήταν η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων, με το δεκαετές ΗΠΑ να έχει υποχωρήσει πάνω από 6 μονάδες βάσης έως και το 1,537% σήμερα, στρέφοντας ξανά το ενδιαφέρον των επενδυτών προς τους υπερπουλημένους το τελευταίο διάστημα τεχνολογικούς κολοσσούς.

Παράλληλα, η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται αυτή την εβδομάδα να δώσει την τελική έγκριση στο πακέτο Μπάιντεν, στήριξης της αμερικανικής οικονομίας με ποσό ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, αφότου υπερψηφίστηκε και στη Γερουσία την Κυριακή.

Ο νέος γύρος ενίσχυσης της οικονομίας αναμένεται να επιταχύνει την ανάκαμψη από την πανδημία, ανοίγοντας το δρόμο για επεκτάσεις στα επιδόματα ανεργίας, περαιτέρω παροχές στα νοικοκυριά και επιπλέον κονδύλια προς τις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται μάλιστα να υπογράψει το σχετικό νομοθετικό διάταγμα πριν τις 14 Μαρτίου, οπότε και λήγουν τα υφιστάμενα μέτρα στήριξης των εργαζομένων, με τους επενδυτές να στρέφονται ολοένα και περισσότερο στους κλάδους που είχαν δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία.