8ος χρόνος, ημέρα 2434η
Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022

Τι ξέρουμε για το σχέδιο διάσωσης του Terra

Τι ξέρουμε για το σχέδιο διάσωσης του Terra
Shutterstock

Η «πρόταση 1623» στο φόρουμ διακυβέρνησης του Terra, που περιγράφει τα σχέδια για τη διάσωση του οικοσυστήματος Terra, εγκρίθηκε επίσημα από την κοινότητα. Στις 16 Μαΐου, ο Do Kwon, ο δημιουργός του Terra, πρότεινε σχέδια για τη διάσωση, που περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός νέου blockchain και κρυπτονομίσματος LUNA. Η πρόταση του Do Kwon για επανεκκίνηση του blockchain Terra πέρασε. Συνολικά, το 65,5% των ψήφων υποστήριξε την πρόταση.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου blockchain με νέο κρυπτονόμισμα. Μόνο το 13,2% ήταν αντίθετοι και ψήφισαν «όχι με βέτο». Λίγο πάνω από το 20% των ψήφων αποφάσισε να απέχει από την διαδικασία. Το νέο blockchain θα ονομάζεται Terra, ενώ η υφιστάμενη έκδοση θα μετονομαστεί σε Terra Classic.

Με βάση τις λεπτομέρειες που παρέχονται στην πρόταση, το Terra 2.0 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στο mainnet την Παρασκευή. Μετά την έναρξη του δικτύου τα νέα κρυπτονομίσματα «LUNA 2.0» θα είναι διαθέσιμα για διαπραγμάτευση. Αυτά τα κρυπτονομίσματα θα μοιραστούν στους υπάρχοντες κατόχους του δικτύου σε ένα προαποφασισμένο ποσοστό. Πολλά από τα διακριτικά θα υπόκεινται σε περιόδους αναγκαστικού «vesting», δηλαδή κλειδώματος. Επιπλέον, το νέο blockchain Terra θα κυκλοφορήσει χωρίς το κρυπτονόμισμα $UST.

Ο συνολικός αριθμός των κρυπτονομισμάτων στο νέο blockchain θα είναι λίγο πάνω από 116 εκατομμύρια, δήλωσαν οι προγραμματιστές.

Οι επενδυτές που κατείχαν πάνω από 10.000 ψηφιακά νομίσματα LUNA πριν από την κατάρρευση του UST θα λαμβάνουν τα νέα κρυπτονομίσματα περιοδικά, για να αποτραπεί η άμεση πώληση. Πάνω από το 30% των κρυπτονομισμάτων τους θα ξεκλειδώσουν αρχικά και το υπόλοιπο 70% θα κυκλοφορούσε σταδιακά σε περίοδο δύο ετών. Τα νέα κρυπτονομίσματα θα διανεμηθούν μετά από έξι μήνες σε αυτούς τους κατόχους. Τα πορτοφόλια με περισσότερα από 1 εκατομμύριο LUNA ή UST θα πρέπει να περιμένουν περισσότερο από ένα χρόνο πριν λάβουν οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα, με τετραετή περίοδο κλειδώματος στη συνέχεια, σύμφωνα με το σχέδιο αναβίωσης.

Ένα στιγμιότυπο, που σημαίνει μια καταγραφή της κατάστασης, ενός blockchain σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Έτσι θα επιτραπεί στο Terra να μοιράσει τα νέα κρυπτονομίσματα LUNA που εκδόθηκαν στους κατόχους του παλιού LUNA. Αυτό, θεωρητικά, θα επέτρεπε στους παλιούς κατόχους να ανακτήσουν μέρος της χαμένης επενδυτικής τους αξίας, ενώ παράλληλα θα παρότρυνε τη χρήση του νέου blockchain. Το «στιγμιότυπο» για το Terra 2.0 αναμένεται στο μπλοκ 7.790.000.

Η προσφορά κατά τη γένεση του νέου δικτύου είναι σημαντικά χαμηλότερη συγκριτικά με αυτό που αναμένει κανείς, πιο κοντά στα 116,7 εκατομμύρια που θα αυξηθούν σταδιακά στα 182 εκατομμύρια μετά από ένα χρόνο.

Όσοι βρεθούν να έχουν στην κατοχή τους τα παλιά κρυπτονομίσματα $LUNA, θα λάβουν το 10% της συνολικής κυκλοφορίας του δικτύου με το 30% να παραδίδεται ξεκλείδωτο κατά την διανομή και το 70% να διανέμεται σε περίοδο 2 ετών. Αφού πρώτα παρέλθει μια περίοδο κλειδώματος 6 μηνών.