Θετικό ξεκίνημα εβδομάδας στις ευρωαγορές

Θετικό ξεκίνημα εβδομάδας στις ευρωαγορές

Με θετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν στην πλειοψηφία τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις τελευταίες εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκό δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,35% και ολοκλήρωσε στις 393,15 μονάδες, λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από τους κλάδους των κατασκευών και της μεταποίησης που κατέγραψαν κέρδη άνω του 1%, ενώ αντίθετα οι εταιρείες πρώτων υλών υποχώρησαν κατά 0,25%.

Σε γενικότερο πλαίσιο πάντως, το τρίτο τρίμηνο του έτους μπορεί να καταγραφεί ως θετικό για τον Stoxx 600, καθώς κατέγραψε άνοδο 2,15%.

Στα επιμέρους ευρωπαϊκά ταμπλό, στη Γερμανία ο DAX έκλεισε στις 12.428 μονάδες με άνοδο 0,38%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,66% στις 5.677 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 διέγραψε τα μικρά κέρδη που σημείωνε το πρωί και έκλεισε στις 7.408 μονάδες με πτώση 0,24%. 

Αντίθετα, ο ιταλικός FTSE MIB διέγραψε τις απώλειές του κλείνοντας στις 22.107 ενισχυμένος κατά 0,41%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,66% στις 9.244 μονάδες.

Οι κινήσεις στις ευρωαγορές κινήθηκαν για ακόμα μία φορά βάσει των εκτιμήσεων για την τροπή που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας, αφότου ο Λευκός Οίκος διέψευσε ότι προτίθεται να κλιμακώσει την αντιπαράθεση επιβάλλοντας νέα μέτρα κατά του Πεκίνου. 

Η τοποθέτηση της Ουάσινγκτον έγινε έπειτα από δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο ανέφερε ότι ετοιμάζονται δραστικά μέτρα τα οποία θα περιελάμβαναν τη διαγραφή εισηγμένων κινεζικών εταιρειών από τη Wall Street και τον περιορισμό των επενδύσεων αμερικανών κρατικών αξιωματούχων στην κινεζική αγορά.