Θετικό γύρισμα στο ΧΑ, προς τις 650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Θετικό γύρισμα στο ΧΑ, προς τις 650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

H προσπάθεια αποκλιμάκωσης της γεωπολιτικής κρίσης και η διεθνοποίηση των προβλημάτων που δημιουργούν οι προκλήσεις της Τουρκίας από την ελληνική πλευρά, βοήθησε ώστε να αλλάξει το κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο γύρισε θετικά, με το Γενικό Δείκτη πλέον στις 645 μονάδες με άνοδο άνω του 1%, εν μέσω στηρίξεων από Lamda Development, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ και τράπεζες.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 53 εκατ. ευρώ μειωμένη κατά το ήμισυ συγκριτικά με τη χθεσινή επίδοση που έφτασε στα 107 εκατ. ευρώ, όμως σαφώς πιο ανεβασμένη από τα πρόσφατα απαξιωμένα επίπεδα των 40 και 45 εκατ. ευρώ.

Κέρδη άνω του 5% έχει η Lamda Development της οποίας το ομόλογο των 320 εκατ. ευρώ έκανε πρεμιέρα σήμερα στο ταμπλό του Χ.Α., ενώ κέρδη άνω του 4% έχουν μετοχές όπως ΕΛΠΕ και Εθνική. Κέρδη άνω του 3% έχουν οι Eurobank και Alpha Bank, ενώ άνω του 2% ενισχύονται οι Motor Oil, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίος.

Στο χώρο του Mid Cap, αντίδραση +11,67% βγάζει ο τίτλος της Intracom Holdings, ενώ θετικά κινούνται και οι Intrakat, Πλαστικά Θράκης, Κρι Κρι, Ευρωπαϊκή Πίστη, AVAX, Ολυμπιακή Τεχνική, Attica Bank και Cenergy Holdings. Στο σύνολο της αγοράς πλέον άλλαξε η εικόνα υπέρ των long, καθώς 59 μετοχές ενισχύονται έναντι 48 που υποχωρούν.