7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Θετικά πρόσημα στη Wall Street με φόντο το άνοιγμα της οικονομίας

Θετικά πρόσημα στη Wall Street με φόντο το άνοιγμα της οικονομίας

Με μεικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις διαπραγματεύονται σήμερα οι κυριότεροι δείκτες της αμερικανικής αγοράς, με ώθηση από τους τίτλους των εταιρειών που επωφελούνται το περισσότερο από το άνοιγμα της οικονομίας των ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,15%και κινείται στις 34.360 μονάδες, ο S&P500 ενισχύεται κατά 0,12% κινούμενος στις 4.193 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,44% στις 13.716μονάδες.

Οι τίτλοι των εταιρειών που επωφελούνται το περισσότερο από το άνοιγμα της οικονομίας ενισχύονται. Συγκεκριμένα, οι μετοχές της Carnival Corp σημειώνουν άνοδο περίπου 1%, ενώ ο τίτλος της Royal Caribbean διαπραγματεύεται με κέρδη άνω του 2%, φτάνοντας έτσι να κερδίζει 11% αυτή την εβδομάδα.

Ανοδικά επίσης κινείται και η ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων, το bitcoin. Συγκεκριμένα το bitcoin ξεπέρασε τα 40.000 δολάρια νωρίτερα σήμερα, ενώ πλέον κυμαίνεται πέριξ των 38.901 δολαρίων, μετά τη βουτιά που πραγματοποίησε στις 19 Μαΐου όταν έφτασε μέχρι και τα 30.001,51 δολάρια. Σε αυτό το πλαίσιο, ο τίτλος της Tesla, γνωστή για τη θέση της στο κρυπτονόμισμα, ενισχύεται άνω του 1%.

Επιπλέον ώθηση στην επενδυτική διάθεση δίνουν τα μειωμένα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ, τα οποία υποχώρησαν στα 25.000 την ημέρα κατά μέσο όρο, καθώς σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί πολίτες έχουν πλέον λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Σε εταιρικό επίπεδο, η Ford βλέπει τον τίτλο της να ενισχύεται σχεδόν 2%, αφότου η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε πως θα αυξήσει τις επενδύσεις της για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων κατά 30 δισ. δολάρια μέχρι το 2025.

Από κοντά ακολουθεί ο τίτλος της Urban Outfitters, που πραγματοποιεί άλμα σχεδόν 15%, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε πως καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα στο πρώτο τρίμηνο.

Από την άλλη, αντίθετα κινείται ο τίτλος της Nordstorm με πτώση σχεδόν 10%, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη που απογοήτευσαν τους επενδυτές.