«Τεχνολογικό ροντέο» στη Wall - Στις 473 μονάδες οι απώλειες του Dow

«Τεχνολογικό ροντέο» στη Wall - Στις 473 μονάδες οι απώλειες του Dow

Μια από τις πιο «άγριες» συνεδριάσεις, κατά τους αναλυτές, εκτυλίχθηκε σήμερα στη Wall Street με τον κλάδο της τεχνολογίας να είναι ο πρωταγωνιστής της ημέρα. 

Στην εκκίνηση των συναλλαγών οι επενδυτές εμφανίστηκαν ανήσυχοι σχετικά με την αύξηση του πληθωρισμού και προχώρησαν σε μαζικά sell-off των μετοχών τεχνολογίας για να προστατεύσουν τα κεφάλαιά τους. Ωστόσο, τις απογευματινές ώρες, η προτίμηση σε μεγάλα ονόματα του τεχνολογικού κλάδου όπως η Amazon και η Netflix άλλαξαν την τροπή των πραγμάτων αφήνοντας όμως τους υπόλοιπους κλάδους στο κόκκινο.

Σε αυτό το κλίμα, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε τις συναλλαγές με απώλειες μόλις 0,1% στις 13.389 μονάδες ενώ βρέθηκε να χάνει μέχρι και 2,2%. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 473 μονάδες ή 1,4% και έκλεισε στις 34.269 μονάδες που αποτελεί τη χειρότερη επίδοση από τις 26 Φεβρουαρίου.  Ο S&P 500 έχασε 0,9% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 4.152 μονάδες, με 10 από τους 11 κλάδους που συναλλάσσονται σε αυτόν να καταγράφουν απώλειες.  

Γενικότερα, η αμερικανική η αγορά φαίνεται διχασμένη τον Μάιο, με τον Nasdaq να έχει χάσει 4% εντός του μήνα την ώρα που ο βιομηχανικός Dow Jones είναι ενισχυμένος κατά 2,5%, καθώς οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις θέσεις τους από τις σχετικά υπερτιμημένες «μετοχές ανάπτυξης» και στρέφουν την προσοχή τους σε «μετοχές αξίας», οι οποίες θα επωφεληθούν από το άνοιγμα της οικονομίας.