Τρίτη 5 Απριλίου 2016, 23:29

-A +A

Τα μάκρο «προβλημάτισαν» τη Wall

Τρίτη 5 Απριλίου 2016, 23:29
-A +A

Σημαντικές απώλειες στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street για τους τρεις βασικούς δείκτες καθώς μια σειρά από μακροοικονομικά μεγέθη που δημοσιεύτηκαν σήμερα και αφορούν στην αμερικάνικη οικονομία, φαίνεται πως προβλημάτισαν τους επενδυτές.

Κατά στην ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 99,65 μονάδες ή  0,56%  κλείνοντας στις 17.651 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έχασε 37 ή  0.59% για να κλείσει στις 4.725 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 12 μονάδες ή 0,79% κλείνοντας στις 2.051 μονάδες.

Οι κλάδοι που υστέρησαν σήμερα, ήταν αυτοί της ενέργειας και των υπηρεσιών με τον πρώτο να χάνει περίπου 1,5%.

Στο μέτωπο των μάκρο, επιβράδυνση εμφάνισε η απασχόληση του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η ADP (Automatic Data Processing). Συγκεκριμένα, οι εργοδότες πρόσθεσαν 156.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, με τους οικονομολόγους να έχουν κάνει λόγο για αύξηση κατά 193.000 θέσεις.

Σημειώνεται πως οικονομολόγοι χρησιμοποιούν την ανακοίνωση της ADP σαν ένδειξη των στοιχείων που ανακοινώνει η αμερικανική κυβέρνηση την Παρασκευή και περιλαμβάνουν και τις θέσεις εργασίας του δημόσιου τομέα.

Την ίδια ώρα, συρρικνώθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ το Μάρτιο σχεδόν κατά 17% στα 40,4 δισ. δολάρια, στα χαμηλότερα δηλαδή επίπεδα για πάνω από ένα χρόνο. Ωστόσο, το έλλειμμα διατηρείται γεγονός που αντανακλά το δυσμενές κλίμα που επικρατεί στις αμερικανικές εξαγωγές αλλά και την αυξανόμενη επιφυλακτικότητα από την πλευρά των καταναλωτών.

Οι αμερικανικές εξαγωγές μειώθηκαν 2,2% στα 176,6 δισ. δολάρια το Μάρτιο, στα χαμηλότερα επίπεδα αρκετών ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Παράλληλα, η παραγωγικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 1% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο, καταγράφοντας την τέταρτη πτώση σε διάστημα έξι τριμήνων.

Σημειώνεται ότι το κόστος εργασίας ενισχύθηκε κατά 4,1%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τα τέλη του 2014.

Ο δείκτης ISM για τους κλάδους εκτός μεταποίησης, για τον Απρίλιο, διαμορφώθηκε στο 55,7 και βρέθηκε υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Ωστόσο το γεγονός αυτό δεν ήταν αρκετό για την αντιστροφή του κλίματος στις τάξεις των επενδυτών.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Η παραγωγικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 1% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο, καταγράφοντας την τέταρτη πτώση σε διάστημα έξι τριμήνων.

Παράλληλα, το κόστος εργασίας ενισχύθηκε κατά 4,1%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τα τέλη του 2014.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Zillow Group Inc πραγματοποίησε ράλι 12,05% μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων της για τα έσοδα για το 2016.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Priceline Group Inc. έχασε 7,50% που ενώ ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για το πρώτο τρίμηνο, η πρόβλεψη κερδών για το δεύτερο τρίμηνο υπολείπονται αυτών.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα