Στα 45.000 δολάρια το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα που θέλουν να γίνουν τράπεζες

Στα 45.000 δολάρια το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα που θέλουν να γίνουν τράπεζες

Ενώ η τιμή του Bitcoin διαπραγματεύεται περίπου στα 45.000 δολάρια, η δραστηριότητα των on-chain συναλλαγών εξακολουθεί να παραμένει σχετικά χαμηλή. Ωστόσο, ο πραγματικός όγκος συναλλαγών στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων αυξάνεται ξανά τις τελευταίες ημέρες. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτό συνέβη το Σαββατοκύριακο εν μέσω Αυγούστου, το οποίο συχνά μας δείχνει συγκριτικά χαμηλούς όγκους.

Η δραστηριότητα των on-chain συναλλαγών μπορεί να ακολουθήσει αυτήν την τάση με καθυστέρηση (κάτι που πρέπει να παρακολουθήσουμε τις επόμενες ημέρες) ενώ η αύξηση των on-chain συναλλαγών γενικότερα είναι ένας δείκτης που επιβεβαιώνει την αύξηση ενδιαφέροντος για συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Όσον αφορά στο bitcoin, καθώς η τιμή συνεχίζει ανοδικά το συναλλαγματικό αποθεματικό σε stablecoins μειώνεται με εκροή από τα ανταλλακτήρια

Για να συνεχιστεί το ισχυρό momentum χρειαζόμαστε περισσότερες εκροές κρυπτονομισμάτων/ ή σταθερές εισροές stablecoins για να υποστηριχθεί αυτή η αγοραστική δύναμη.

Πάνω από τα 47.000 χιλιάδες δεν υπάρχει αντίσταση, και δεν είναι απίθανο το Bitcoin να προσεγγίσει ξανά τα υψηλά όλων των εποχών στις 60.000.

Την ίδια ώρα ιδιαίτερα δυναμικά είναι και τα νέα για το Ethereum καθώς παρά τους καλοκαιρινούς ρυθμούς ο ρυθμός «καύσης» προσεγγίζει τον αριθμό έκδοσης νέων $ΕΤΗ, κάτι που μας δείχνει ότι σύντομα θα οδηγηθούμε σε ελάχιστο ή και καθόλου πληθωρισμό - και που σε συνδυασμό με το staking, δημιουργεί προοπτικές ώστε το $ΕΤΗ να γίνει στόχος σε ένα ιδεολογικό κοινό επενδυτών το οποίο έβλεπε μέχρι τώρα αποκλειστικά το $BTC λόγω της περιορισμένης κυκλοφορίας του.

Η Circle θέλει να γίνει τράπεζα και η Rival Paxos έλαβε έγκριση για άδεια τραπεζικής χρήσης

Σε άλλα νέα η Circle (που εκδίδει το δεύτερο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα $USDC) θέλει να γίνει τράπεζα, ώστε να βασίζεται λιγότερο σε τρίτους συνεργάτες.

Το Circle, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει να διαπραγματεύεται δημόσια μέσω μιας εταιρείας εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC), σκοπεύει να γίνει μια εθνική (αμερικανική) εμπορική τράπεζα, που θα λειτουργεί υπό την εποπτεία και τις απαιτήσεις διαχείρισης κινδύνων της Federal Reserve, του υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και των OCC και FDIC.

Στη νέα κατάθεση S-4, η εταιρεία ανέφερε ότι ένα τραπεζικό πλαίσιο θα μπορούσε να μειώσει τους κινδύνους γύρω από τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης της εξάρτησης από συστήματα πληρωμών τρίτων.

Η Rival Paxos - η οποία έχει τη δική της προσφορά stablecoins- έλαβε έγκριση υπό όρους από το OCC για εθνική άδεια τραπεζικής χρήσης.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κυκλοφορία $ 27,5 δισεκατομμύρια USDC. Στον αντίποδα, ο βασικός ανταγωνιστής της, το Tether αύξησε σημαντικά την έκθεση σε ομόλογα από τον Ιούνιο, σύμφωνα με την νέα έκθεση αποθεματικών που δημοσίευσε. Η έκθεση διαφάνειας που χρονολογείται στις 30 Ιουνίου, δείχνει πως το Tether αύξησε τα αποθεματικά της σε αμερικανικά ομόλογα από τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τους αριθμούς του Μαρτίου.

Η πλειοψηφία-το 85% των αποθεμάτων της Tether (USDT) διατηρείται στην κατηγορία "Μετρητά & Μετρητά & Άλλες Βραχυπρόθεσμες Καταθέσεις & Εμπορικά Χαρτιά". Σε αυτήν την κατηγορία, τα εμπορικά χαρτιά και τα πιστοποιητικά κατάθεσης αποτελούσαν την πλειοψηφία, με μερίδιο 58%.

Τα ομόλογα αντιπροσώπευαν το 29%, οι καταθέσεις σε μετρητά και οι τραπεζικές καταθέσεις το 12%, και τα repo το 2%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανομή της Tether στα κρατικά ομόλογα έχει αυξηθεί σημαντικά.

Το ποσό των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκε από το 3% της κατηγορίας μετρητών και ισοδυνάμων το Μάρτιο σε 29% της ακόμη μεγαλύτερης κατηγορίας τον Ιούνιο. Τα χρεόγραφα του Δημοσίου είναι βραχυπρόθεσμες κρατικές οφειλές με διάρκεια ενός έτους ή λιγότερο.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.