Σε υψηλό τριμήνου έκλεισε το αργό

Σε υψηλό τριμήνου έκλεισε το αργό

Σε υψηλά τριμήνου η τιμή του αργού την Παρασκευή, ξεπερνώντας το όριο των 60 δολαρίων το βαρέλι για πρώτη φορά από τα μέσα Σεπτεμβρίου, πριν κλείσει τελικά λίγο κάτω από το επίπεδο αυτό.

Στην άνοδο αυτή οδήγησε η είδηση πως οριστικοποιήθηκε η «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας για τερματισμό του εμπορικού πολέμου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα επιβάλλει τη νέα σειρά δασμών που η Ουάσιγκτον είχε ανακοινώσει για κινεζικά εξαγώγιμα προϊόντα και η οποία θα ετίθετο σε ισχύ από την επόμενη Κυριακή. Αυτό που πλέον απομένει είναι να υπάρξει και η νομική έγκριση της «πρώτης φάσης» της εμπορικής συμφωνίας τόσο από την Ουάσιγκτον όσο και από το Πεκίνο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη -αλλά και  τη νίκη του Μπόρις Τζόνσον στις βουλευτικές εκλογές της Βρετανίας- το συμβόλαιο Ιανουαρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate κινήθηκε την Παρασκευή 74 σεντς υψηλότερα, και με κέρδη 1,3% έκλεισε στα 59,92 δολάρια το βαρέλι.

Η σημερινή άνοδος διεύρυνε τα κέρδη του αργού σε επίπεδο εβδομάδας, με την τιμή να διαμορφώνεται 1,3% υψηλότερα από το κλείσιμο της προηγούμενης Παρασκευής.

Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου για το Brent κέρδισε 89 σεντς ή 1,4% και έκλεισε στα 65,09 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν τριών μηνών. Εβδομαδιαία το Brent σημείωσε κέρδη άνω του 1%.