Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall - Ρεκόρ και για τους τρεις δείκτες

Σε νέα ιστορικά υψηλά η Wall - Ρεκόρ και για τους τρεις δείκτες

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς επικρατεί αισιοδοξία για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για τη συγκρότηση ενός νέου πακέτου στήριξης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται στον τύπο η συμφωνία φαίνεται να κλειδώνει σε ένα πακέτο ύψους 900 δισ. δολαρίων που θα δοθεί απευθείας στους ιδιώτες. 

Το πακέτο δεν περιλαμβάνει μέτρα στήριξης των πολιτειακών και τοπικών κυβερνήσεων.  Επίσης, την Τετάρτη  η Fed ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της για την πλήρη απασχόληση και τον πληθωρισμό.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,5% ή 147 μονάδων και έκλεισε τις συναλλαγές στις 30.303 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτες ενισχύθηκε κατά 106,55 μονάδες ή 0,84% στις 12.764 μονάδες. O S&P 500 κέρδισε επίσης 0,58% ή 21 μονάδες και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 3.722 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διατήρησε τα πρωινά κέρδη του 1,28% στα  48,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κατέγραψε άνοδο 1,6% στα 1.889 δολάρια ανά ουγκιά.